Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

DM, Puljanka i Belupo proglašeni su najboljim poslodavcima

Nagrađeni
Arhiva VL
21.05.2010.
u 13:37

Procter & Gamble, Kožul i DHL International najbolji su poslodavci u kategoriji malih i srednjih tvrtki.

DM-drogerie markt, Puljanka i Belupo proglašeni su najboljim poslodavcima u kategoriji velikih tvrtki prema istraživanju portala MojPosao, a izabrani su na temelju iskustva i percepcije samih zaposlenika.

Procter & Gamble, Kožul i DHL International najbolji su poslodavci u kategoriji malih i srednjih tvrtki

Cemex Hrvatska, Podravka i SOS Dječje selo Hrvatska primili su nagrade za Najbolju praksu s područja ljudskih potencijala.

Istraživanje o najboljim poslodavcima u 2010. godini provodi se četvrtu godinu zaredom. U njemu je ove godine sudjelovalo više od 30 tvrtki i provedeno je među gotovo 3000 njihovih zaposlenika. U ovogodišnjem Istraživanju o najboljim poslodavcima sudjelovale su tvrtke iz svih grana gospodarstva u privatnom, državnom, stranom te domaćem vlasništvu.

Cilj istraživanja bio je saznati u kojim je tvrtkama trenutačno najbolje raditi u Hrvatskoj, a na temelju iskustava i percepcije samih zaposlenika. Istraživanjem se nastoji naglasiti kako je upravljanje ljudskim resursima jedina dugoročna konkurentska prednost tvrtki, a za potrebe istraživanja korišten je upitnik kojim se procjenjuje organizacijska klima i zadovoljstvo zaposlenika.

Tvrtke u kojima je najbolje raditi dobile su u prosjeku veće ocjene u svim područjima istraživanja od ostalih tvrtki. Pritom je važno napomenuti da su uglavnom kvalitetne tvrtke i pristale sudjelovati u istraživanju, što je naročito pohvalno ako se uzme u obzir da su ove i prošle godine brojne hrvatske tvrtke bile prisiljene pribjegavati nepopularnim mjerama kao što su smanjivanje povlastica zaposlenika, smanjena ulaganja u edukaciju i razvoj zaposlenika te čak i smanjenje broja zaposlenih.

Najbolje ocijenjena kategorija kod malih i srednjih tvrtki, ali i kod velikih tvrtki je kategorija Međuljudski odnosi, dok su slabije ocijenjene kategorije Doživljaj sigurnosti posla te Usavršavanje i razvoj, što je i razumljivo s obzirom na to da su zbog smanjenja troškova u gotovo svim tvrtkama smanjena ulaganja u dodatno obrazovanje zaposlenika, dok je istovremeno zbog općenite gospodarske situacije smanjen osjećaj sigurnosti radnog mjesta.

Od ove godine MojPosao je pokrenuo i izbor Najboljih HR u praksi kako bi se istaknuo rad, trud i inovacije koje se primjenjuju za upravljanje ljudskim potencijalima. Nagrada je dodijeljena tvrtkama koje su u vrijeme velikih izazova pronašle način kako unaprijediti vlastito poslovanje primjenom kreativnih rješenja. Te tvrtke ostvaruju zavidnu razinu u upravljanju ljudskim potencijalima, potiču razvoj, osiguravaju priliku za učenje i služe kao primjer drugima.

Iako nisu nagrađene jednim od prva tri mjesta, stručna komisija dodatno je istaknula tvrtku L’Oreal Zagreb d.o.o. zbog inovativnosti te OBI trgovina d.o.o. zbog inicijative.

Komentara 3

OB
-obrisani-
15:22 21.05.2010.

glupi, tupi marinac iz podravke kak tom bikonji nije palo na pamet da privatizira belupo po nacelu: ovo je moje a ovo nije tvoje ili sve je moje, ak je mogao upropastit podravku mogao sim je prepisat i najbolje poduzece, hehehehehehehhe-glupi crvni kmer, hehehehehhe

Avatar cluesblues
cluesblues
16:39 21.05.2010.

ne znam dal u remetincu dozvoljavaju zatvorenicima da vjesaju svoje plakete i priznanja po zidovima - ak dozvoljavaju, onda su celije stvarno bogato ukrasene....

VO
VolimZagreb
15:15 21.05.2010.

Dakle njihovi menađeri su slijedeći u Remetincu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije