Za nekoliko sekundi

Dvije metode kojima ćete najbrže oguliti kuhano jaje

jaja
Foto: Shutterstock
1/3
27.03.2018.
u 10:19

Jedan od najjednostavnijih načina guljenja jaja jest onaj u staklenoj čaši

Milijuni jaja ovog će se Uskrsa pojesti u Hrvatskoj, a kako bi ga što brže oljuštili, pokušajte jednu od ove dvije metode.

Jedan od najjednostavnijih načina guljenja jaja jest onaj u staklenoj čaši.

Nakon što jaje skuhate, stavite ga u čašu hladne vode, poklopite čašu rukom te je snažno protresite nekoliko puta. Ljuska jajeta trebala bi se sama odvojiti.

Ako vam ta metoda nije uspjela, pokušajte jaje oguliti u samo deset sekundi. Potrebno je očistiti ljusku s vrhova jajeta, stisnuti ga i jako puhnuti u njega. Očišćeno jaje bi trebalo samo ispasti iz ljuske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije