Ljeto je godišnje doba kada uživamo u obilju namirnica - sezonskom voću, povrću, ribi iz Jadrana, mesu s domaćih farmi, a to je obilje nepresušan izvor inspiracije za slasna slana i slatka jela. U GOURMET LJETNOJ KUHARICI, novom izdanju Adria Medije Zagreb, čeka vas mnogo priča o hrani, recepata i inspiracije za nezaboravne ljetne obroke.
Upoznajte se s novim praktičnim receptima, razriješite dileme i doznajte odgovore na pitanja: kako se suše rajčice kod kuće, što je to shakshuka, koji su sastojci potrebni za osvježavajuću granitu te uz što se najbolje slažu smokve i timijan?
Uz pet zanimljivih poglavlja sa zadivljujućim fotografijama te ilustracijama Mateje Sučević, opustite se i okušajte u modernim, brzim i sočnim receptima. Pođite na put oko svijeta u vlastitoj kuhinji uz internacionalna jela poput hladne salmorejo juhe, provansalske guste juhe bouillabaisse, španjolske paelle i toskanske panzanelle. Naučite kako se priprema domaća tjestenina bolja od bakine i odmah je isprobajte uz pravi klasik - špagete cacio e pepe te brzinsku sočnu feta pastu.
Ako smatrate da je ljeto nezamislivo bez mirisa i okusa grila, otkrijte što je još sve moguće pripremiti na otvorenom plamenu - od mesa, ribe i morskih plodova do povrća, sira i voća.
Upoznajte sve one male, ali važne detalje koji čine razliku u svakom jelu. Bilo da je riječ samo o sendviču koji ćemo pojesti na brzinu ili ponijeti na plažu ili pak o namazima i pastama koje će obogatiti i raskošnija jela. Pripremite bliskoistočni baba ganoush, omiljeni namaz od patlidžana, ali i nešto drugačiji humus!
Za spektakularan završetak svakog odličnog obroka treba, naravno, poslužiti - slatko. Uz Gourmet ljetnu kuharicu zaboravite pećnicu i oduševite bližnje panna cottom s marelicama, sirovom tortom s indijskim oraščićima, tiramisuom s jagodama, ali i zanimljivim zamrznutim desertima! Ne propustite napraviti i jednostavan sladoled koji možete aromatizirati prema željama i uživati cijelo ljeto.
Za sam kraj preostaje nam nazdraviti. Otkrijte pregršt recepata u čaši, kao i dobrih ideja za alkoholna i bezalkoholna pića. Kako se stapaju smokve i timijan, što s kupinama te može li mojito biti virgin i koji su najbolji kokteli od neizostavnog džina?
Sve odgovore i mnogo više potražite u Gourmet ljetnoj kuharici - jedinoj koja vam je ovog ljeta zaista potrebna!
Ne propustite novu najsočniju kuharicu na tržištu! Gourmet ljetnu kuharicu na prodajnim mjestima potražite od 13. srpnja i prepustite se ljetnom hedonizmu.
Uzmite GOURMET LJETNU KUHARICU u ruke, inspirirajte se idejama koje donosi i uživajte u ljetu!