dom i vrt

FOTO Muška idila: Zavirite u dom urbanog samca i njegova psa

urbani samac
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/11
13.12.2012.
u 12:30

Jedan samac i jedan pas – u domu od 65 kvadrata sve je podređeno njihovu zajedništvu.

Čim na trećem katu zgrade u neposrednoj blizini Selske zakoračite iz dizala, dočekat će vas Max, prekrasan, umiljati labrador koji je svoju popriličnu veličinu savršeno nadopunio besprijekornim društvenim manirima. A njegov "gazda" Andreas Šamija spremno priznaje da je mnogo toga u njihovu domu podređeno upravo Maxu.

– Stan sam kupio još dok se zgrada gradila i odmah sam znao da mi je druga spavaća soba suvišna. Dao sam srušiti zid, a velika dnevna soba koja se nastavlja na blagovaonicu postala je srce mog doma – kazao je Andreas Šamija.

Na pitanje je li razmišljao o tome da za uređenje stana angažira stručnjaka, kaže:

– Ne. Odmah sam točno znao što želim. Nekoliko mjeseci prije toga otvorio sam novi frizerski salon u Ilici 221. Njega sam također uređivao sasvim sâm, bez pomoći arhitekta, a na kraju me ekipa iz L'Oreala pitala smije li ga snimiti za svoje službene stranice. Tako sam znao da u stanu neću previše fulati, a dom je i lakše preurediti – rekao je Andreas.

Jedina stvar koja je s njima stigla u novi stan bila je kuhinja, tek kupljena za kuću na Svetom Duhu. Stan joj je "oduzeo" šank, posložena je prema novom prostoru i stavljena joj je nova radna ploča. Kada je sve bilo gotovo, ispalo je kao da je ta kuhinja naručivana za ovaj stan, a njezina intenzivna crvena boja diktirala je uređivanje ostalog prostora.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije