domaći repelent

Grizu vas komarci? Žena je podijelila recept za sprej od samo dva sastojka zbog kojeg joj se više ne približavaju

shutterstock
06.08.2024.
u 10:30

‘Ekstrakt vanilije u svom najčišćem obliku je siguran za kožu i neće izazvati iritaciju, dok insekti mrze njegov slatki miris’.

Jeste li se ikada osjećali kao da se nikako ne možete obraniti od komaraca tijekom ljeta? Ako ste umorni od neprestanih ugriza i nijedan kupljeni repelent ne pomaže, možda je vrijeme da se okrenete TikToku za rješenje. Mary, poznata kao Contrary Mary na društvenim mrežama, podijelila je jednostavan i učinkovit recept za domaći repelent protiv komaraca. Prema njezinim riječima, ovaj pripravak od samo dva sastojka djeluje bolje od bilo kojeg komercijalnog proizvoda koji je ikada isprobala, piše Metro. 

Mary kaže: ‘Jedna žena je u komentaru na tuđi video o ubodima komaraca preporučila korištenje ekstrakta vanilije kao repelenta i ja sam joj toliko zahvalna na tome. Pokušala sam sve komercijalne proizvode, ali ništa nije djelovalo’. Živeći u južnoj Floridi, gdje komarci predstavljaju pravi problem tijekom ljeta, Mary je otkrila da mješavina ekstrakta vanilije i vode, uz dodatak cimeta za bolji miris, čini čuda.

 

@itscontrarymary I'm going to be living my best life from this point forward. #mosquito #mosquitobites #bugbites #mosquitorepellant #itworks #trythis #florida ♬ original sound - Contrary Mary

Njezin trik je jednostavan: pomiješa ekstrakt vanilije s vodom i pošprica se po cijelom tijelu. Dodavanje cimeta dodatno pojačava učinak, a mješavina ima ugodan miris koji istovremeno odbija komarce. ‘Ne samo da mirišem na ukusan desert, nego stvarno djeluje’, kaže Mary.

Za dodatnu potvrdu, Metro je razgovarao s dr. Rossom Perryjem, medicinskim direktorom klinika za kožu Cosmedics. Dr. Perry objašnjava da ekstrakt vanilije djeluje kao učinkovit repelent jer blokira biološke markere koje komarci koriste za pronalaženje ljudi. ‘Ekstrakt vanilije u svom najčišćem obliku je siguran za kožu i neće izazvati iritaciju, dok insekti mrze njegov slatki miris’. 

VEZANI ČLANCI: 

Važno je koristiti prirodni ekstrakt vanilije bez dodanog šećera, jer bi šećer mogao privući komarce umjesto da ih odbije. Također, dr. Perry ističe da cimet ima dodatna svojstva odbijanja insekata i može pomoći u eliminaciji jajašaca.

Ovo jednostavno rješenje je ne samo učinkovito, već i vrlo ekonomično, što ga čini odličnom alternativom kad vam ponestane spreja protiv insekata. Ako se pitate zašto ste možda posebno skloni ugrizima komaraca, dr. Perry objašnjava da su određene krvne grupe, boje odjeće, pa čak i tjelovježba faktori koji mogu povećati privlačnost za komarce.

VEZANI ČLANCI: 

Da biste maksimalno iskoristili svoj domaći repelent, nanesite ga prije izlaska na otvoreno ili prije spavanja ako držite prozore otvorenima. Također, dr. Perry savjetuje ponovnu aplikaciju, posebno nakon plivanja ili intenzivnog znojenja, kako biste ostali zaštićeni.

Prirodni trikovi protiv uboda komaraca: Koristite talog kave, limun, ružmarin...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije