isprobajte!

Ideja za brzi ručak ili laganu večeru: Zapečene tikvice s krumpirom!

Shutterstock
14.06.2023.
u 14:30

Ukusno je i vrlo jednostavno za napraviti

Ovo ukusno jelo možete spremati kao glavno jelo, ali i uz, primjerice, prilog za svoje ljetne roštilje. Potrebno vam je: 500 grama tikvica, 500 grama krumpira, tri žlice maslinovog ulja, dvije žlice soli, papar (po želji), dva jaja, 200 - 250 grama kiselog vrhnja, 50 - 100 mililitara vrhnja za kuhanje i dvije žlice brašna, piše All Recipes.

Foto: Shutterstock

Priprema:

  • U proključalu vodu staviti krumpir isječen na kolutove
  • Neka se kuha pet minuta, a onda ga procijedite
  • Tikvice dobro operite i također izrežite na kolutove
  • Sve pomiješajte u posudi i dodajte sol, papar i ulje
  • Izmutite jaja, dodajte brašno pa ponovo izmutite dok grudice ne nestanu
  • Naspite kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje.
  • Pomiješajte i prelijte preko tikvica i krumpira
  • Pecite u pećnici 10 do 15 minuta na 200 stupnjeva

Stručnjaci upozoravaju: Ovakav krumpir obavezno izbjegavajte jer može biti otrovan!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije