Unesite malo promjene u kuhinju i isprobajte malo drukčiji recept za tradicionalno jelo – zapečeni grah. Ako nemate mnogo vremena, neke korake poput pečenja paprika možete obaviti i večer prije, pa idućeg dana sve složiti i samo ispeći.
Sastojci:
800 g graha (iz konzerve)
500 g luka
5 komada crvene paprike
5 komada rajčice
2 lovorova lista
2 režnja češnjaka
1 mala žlica slatke paprike
Sol, papar
6 mitova o kuhanju tjestenine: Kuhate li je i vi pogrešno?
Priprema:
U pećnicu na 260°C stavite cijele paprike u lim obložen papirom za pečenje. Pecite ih dok se kora ne zacrni sa svih strana, a nakon što ih izvadite iz pećnice, prekrijte ih vlažnom krpom i ostavite da odstoje 10-15 minuta. Dok su još tople, skinite im koru, uklonite peteljku i koštice te narežite na tanke trakice.
Narežite luk i popržite ga s češnjakom i rajčicama te dodajte crvenu papriku, sol, papar i lovorov list. Maknite sa štednjaka nakon desetak minuta.
Uzmite vatrostalnu posudu, namastite je i slažite red graha koji ste prethodno ocijedili, red paprika i red luka s rajčicom i začinima – neka zadnji sloj bude grah. Dodajte jednu do dvije šalice vode i prelijte s malo ulja.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C ne miješajući dok se voda ne ukuha i grah na vrhu ne zapeče.
Nutricionist otkrio: Ovo su tri najgore namirnice koje možete pojesti!