Krumpir je jedna od namirnica koja se često koristi kao prilog, ponajviše jer dobro ide uz mnoga jela i ukusan je. No, kada je riječ o pečenom krumpiru, ponekad može biti teško postići da bude mekan iznutra, a hrskav izvana. Iako svatko ima neku svoju metodu za postizanje hrskavosti krumpira, za ovaj odličan trik treba vam samo jedan kuhinjski sastojak, a krumpiri će biti vrlo ukusni, piše Yahoo!.
Tajna za savršenu pizzu nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi
Kuhar koji je podijelio trik tvrdi da je sve što vam treba za postizanje savršeno pečenih krumpira – soda bikarbona.
Dakle, najprije ćete morati oprati i oguliti krumpire, a zatim ih narezati. Preporučuje i da stavite kuhati vodu u koju ćete zatim dodati sol i samo malo prokuhati krumpire. Tada dodajte žličicu sode bikarbone, što će rezultirati time da bude savršeno hrskav.
U ostatku videa kuhar preporučuje da krumpire kuhate 20-25 minuta dok ne omekšaju. Zatim zagrijte lim za pečenje u pećnici na 180 stupnjeva. Ocijedite krumpire, dodajte malo ulja te malo soli i ružmarina kako bi se obložili. Predlaže i da prije stavljanja krumpira u lim za pečenje dodate malo maslinova ulja, a zatim pecite krumpire 30-45 minuta. Savjet je i da okrećete svoje krumpire svakih nekoliko minuta kako biste bili sigurni da će soda bikarbona djelovati na cijelom krumpiru.
@thatdudecancook Roasted potatoes done right are incredible...#food #potato #fyp #foodlover #cooking #foodie #cook #tiktokfood #tiktokfoodie ♬ original sound - Sonny Hurrell
Njegov video prikupio je nekoliko milijuna pregleda te nekoliko tisuća komentara korisnika koji su jedva čekali isprobati trik.
"Upravo sam ih napravio i bili su odlični", napisao je jedan korisnik.
"Od sada pripremam pečene krumpire samo na ovaj način", dodao je drugi.
Cijelo vrijeme pogrešno ribate sir: Ovaj trik olakšat će cijeli posao!