zašto ne!

Isprobajte zanimljiv recept kuhara za savršeno pečeni krumpir: Sa samo jednim sastojkom okus će biti još bolji

Shutterstock
07.09.2022.
u 11:30

U pripremi pečenom krumpiru dodajte; sodu bikarbonu i uvijek će biti hrskav.

Krumpir je jedna od namirnica koja se često koristi kao prilog, ponajviše jer dobro ide uz mnoga jela i ukusan je. No, kada je riječ o pečenom krumpiru, ponekad može biti teško postići da bude mekan iznutra, a hrskav izvana. Iako svatko ima neku svoju metodu za postizanje hrskavosti krumpira, za ovaj odličan trik treba vam samo jedan kuhinjski sastojak, a krumpiri će biti vrlo ukusni, piše Yahoo!.

Tajna za savršenu pizzu nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi

1/5

Kuhar koji je podijelio trik tvrdi da je sve što vam treba za postizanje savršeno pečenih krumpira – soda bikarbona.

Dakle, najprije ćete morati oprati i oguliti krumpire, a zatim ih narezati. Preporučuje i da stavite kuhati vodu u koju ćete zatim dodati sol i samo malo prokuhati krumpire. Tada dodajte žličicu sode bikarbone, što će rezultirati time da bude savršeno hrskav. 

U ostatku videa kuhar preporučuje da krumpire kuhate 20-25 minuta dok ne omekšaju. Zatim zagrijte lim za pečenje u pećnici na 180 stupnjeva. Ocijedite krumpire, dodajte malo ulja te malo soli i ružmarina kako bi se obložili. Predlaže i da prije stavljanja krumpira u lim za pečenje dodate malo maslinova ulja, a zatim pecite krumpire 30-45 minuta. Savjet je i da okrećete svoje krumpire svakih nekoliko minuta kako biste bili sigurni da će soda bikarbona djelovati na cijelom krumpiru. 

 

@thatdudecancook Roasted potatoes done right are incredible...#food #potato #fyp #foodlover #cooking #foodie #cook #tiktokfood #tiktokfoodie ♬ original sound - Sonny Hurrell

Njegov video prikupio je nekoliko milijuna pregleda te nekoliko tisuća komentara korisnika koji su jedva čekali isprobati trik. 

"Upravo sam ih napravio i bili su odlični", napisao je jedan korisnik.

"Od sada pripremam pečene krumpire samo na ovaj način", dodao je drugi. 

Cijelo vrijeme pogrešno ribate sir: Ovaj trik olakšat će cijeli posao!  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije