'Tada obavite najizazovnije poslove'

Istraživanje pokazalo da su žene najkreativnije u vrijeme ovulacije: Evo kako to mogu iskoristiti

Shuttershock
21.10.2021.
u 16:30

Neposredno nakon ovulacije žene su imale najbolje rezultate u testovima iz nekoliko područja, upravo u vrijeme kad je i trudnoća najizvjesnija.

Iako su mnoge žene svog menstrualnog ciklusa svjesne jer se osjećaju naduto i/ili razdražljivo, nedavno je istraživanje pokazalo da su  upravo u to vrijeme najproduktivnije i najkreativnije.

Istraživački je tim tako otkrio da su neposredno nakon ovulacije žene imale najbolje rezultate u testovima iz nekoliko područja, upravo u vrijeme kad je i trudnoća najizvjesnija, a dr. Sarah Welsh iz Cambridge University Hospitals kaže da je razlog taj što tijekom ciklusa ženski spolni hormoni naglo rastu i padaju, pa je vjerojatnije da će žene tada biti hrabrije.

- To je posljedica evolucije jer su u vrijeme evolucije žene tražile partnere s kojima će napraviti dijete, pa su morala biti smjelije - kaže Welsh, što ima smisla jer kreativnost zahtjeva hrabrost i razmišljanje 'izvan okvira'.

Ovo su znakovi da žena želi seks. Prepoznajte ih!

1/5

Welsh dodaje i da žene te fluktuacije hormona mogu iskoristiti i okrenuti u svoju korist, evo kako: 

Točno odredite vrijeme ovulacije

- Žene koje ostaju povezane sa svojim menstrualnim ciklusom znaju da će rad s ciklusom, a ne protiv njega, u svemu dati najbolje rezultate - rekla je osnivačica Centra za prehranu za plodnosti Sarah Greenbank za Metro.

Foto: shutterstock

- Ako još ne znate kada ovulirate, možete naučiti obraćati pažnju na znakove, poput toga kako se tijekom mjeseca mijenjaju vaginalni iscjedak, položaj vrata maternice i tjelesna temperatura - kaže Greenbank i napominje da se ovulacija obično događa od 10 do 16 dana prije početka menstruacije.

Vodite dnevnik i počnite bilježiti

- Ako primijetite bilo što što se razlikuje od 'normalnog', dobro ili loše, zapišite kako biste mogli vidjeti obrasce koji su u korelaciji s ciklusom - savjetuje Walsh i objašnjava da menstrualni ciklus počinje s niskom razinom estrogena i progesterona.

Nakon toga, kaže, razina estrogena počinje rasti u pripremi za ovulaciju, a mnoge žene smatraju da im se tada poveća i razina energije, pa se to smatra vremenom kad je kreativnost na najvišem nivou.

- To vrijeme u mjesecu iskoristite za obavljanje nekih težih ili odvažnijih zadataka, poput upisa u teretanu, početka pisanja knjige ili isprobavanja nečeg novog - savjetuje Greenbank.

Kako olakšati simptome prehlade: Probajte s vrućim čajem i medom, metvicom...

Ključne riječi

Komentara 1

VI
vidum
17:13 21.10.2021.

Di ćeš izazovnijeg posla od dobrog seksa!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?