provjerite!

Izazovna optička iluzija: Ono što prvo vidite otkriva jeste li previše samokritični

The Minds Journal
07.04.2024.
u 06:00

Jeste li se ikada susreli s optičkom iluzijom koja kao da otkriva vaše unutarnje misli? Ovaj samokritični test osobnosti nudi uvide na temelju onoga što prvo vidite u iluziji

Dok su optičke iluzije u biti vizualni trikovi, ponekad mogu otkriti značajne aspekte nas samih. Testovi optičke iluzije su prozori u čuda ljudske percepcije, podsjećajući nas da je stvarnost često zamršenija nego što se na prvi pogled čini, piše The Minds Journal.

U ovoj zanimljivoj iluziji u igri su dvije jasne slike. Zanimljivo je da slika koju prvu primijetite može otkriti nešto jako zanimljivo o vašoj osobnosti. Pogledajte sliku i razmislite: što ste prvo vidjeli?

Foto: The Minds Journal

Vrana: Ako vam je vrana zapela za oko, to može značiti da imate reputaciju osobe koja osuđuje. Ovo nije nužno negativna osobina. Vaša sposobnost da formirate čvrsto mišljenje o drugima gotovo nenamjerno dolazi od vaših oštrih vještina promatranja i dubokog razumijevanja ljudske prirode. Vaša intuicija nije samo izuzetno točna, već često služi i kao vrijedan alat u snalaženju u složenim situacijama. Većinu vremena vaše se sumnje i pretpostavke pokažu istinitima, što vas čini pouzdanom osobom u scenarijima donošenja odluka. Vaša pronicljiva priroda vas izdvaja od drugih, što vas čini pronicljivom i pouzdanom osobom u raznim aspektima života.

Lice: Ako ste prvo uočili lice, to bi moglo sugerirati da ste skloni biti pretjerano samokritični. Ovo samokritično ponašanje ukorijenjeno je u ljudskom instinktu za društvenom pripadnošću i prihvaćanjem. Pojavljuje se kao zaštitni štit od percipirane prijetnje odbijanja ili neodobravanja. Duboko ukorijenjene nesigurnosti tjeraju pojedince da preventivno kritiziraju sami sebe, vjerujući da na taj način mogu kontrolirati narativ i umanjiti emocionalni utjecaj potencijalne kritike od drugih. Ovaj samoponižavajući stav često se manifestira kao pokušaj da se nadmaše drugi, predviđajući njihovu prosudbu i pokušavajući umanjiti potencijalnu povredu. To je mehanizam suočavanja koji u konačnici može spriječiti osobni rast i samopoštovanje.

Istraživanje pokazalo koje osobine najčešće idu uz 'jutarnji tip' ličnosti

Komentara 2

LE
lektor
09:44 07.04.2024.

Test nije dobar, pokvarila ga je slika s odrezanom ptičjom glavom uz najavu, na kojoj sam prvo gledao kamenčiće i oitao se kako stoje, ako nisu zalijepljeni. Prvi dojam presudan je za ukupnu percepciju, poznato je psiholozima, trgovcima i hotelijerima.

ST
Stjepan
07:44 07.04.2024.

Naravno da sam ponaj prije ugledao lice iz bokocrta, i poučen iskustvom ugledao vranu. Procijenite koji sam, ..... pojma nemam ..... break a leg .....😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije