PROMO

Izbjegnite nadutost: Pet savjeta za sretnu probavu!

Flobian
06.09.2024.
u 12:41

Nadutost u području trbuha može se pojaviti čak i kod ljudi koji inače nemaju probavnih problema. Postoje različiti okidači za iritabilna crijeva, od hrane koju jedemo do stresa. Bolovi u trbuhu uzrokovani viškom zraka i neprobavljenom hranom mogu uvelike utjecati na kvalitetu našeg svakodnevnog života. Vrijeme je da to promijenite uz nekoliko korisnih savjeta.

1. Kako biste spriječili nadutost, ojačajte svoj imunološki sustav
Na nadutost najviše utječu neredovita i nezdrava prehrana, stres i nedostatak sna. Izbjegavajte brzu hranu, kao i svakodnevnu konzumaciju pekarskih proizvoda. Takva je hrana puna aditiva, loših masnoća i šećera, koji se teško i sporo razgrađuju u crijevima. Hrana koja ostane neprobavljena u crijevima, razgrađuje se i oslobađa plinove. Poremećaj crijevne mikroflore može uzrokovati napuhan trbuh. Kada u želucu i crijevima prevladaju loše bakterije, organizam reagira nadutošću i neugodnim grčevima. Kako biste to izbjegli, birajte hranu koju konzumirate. Vodite računa o unosu dovoljne količine tekućine tijekom dana, kao i vlakana koja pospješuju metaboličke procese i probavu.

2. Vodite računa o količini hrane koju jedete
Savjet nutricionista je jesti pet obroka dnevno. Ono što je važno jest uravnotežiti prehranu i jesti manje obroke svaka tri do četiri sata. Pridržavajući se ovog zlatnog pravila bit ćete siti i nećete imati potrebu grickati nezdravu hranu. Ključ ovog savjeta je veličina obroka. Dakle, nemojte se prejedati. Kada pojedete veliku količinu hrane u kratkom vremenu, probavni sustav ne može je probaviti adekvatno. Tako se neprobavljena hrana nakuplja u želucu i kvari, izazivajući neugodne bolove, plinove, osjećaj težine i opće nezadovoljstvo. Ne ignorirajte glad i ne robujte strogim dijetama. Jedite češće i u manjim obrocima.

3. Jedite polako
Drugi okidač neugodne nadutosti trbuha je nedovoljno sažvakana i brzo progutana hrana. Nemojte se dovoditi u situaciju da ste toliko gladni da gutate komade hrane velikom brzinom. Želudac može doslovno prestati raditi usred pretrpanosti, što može izazvati mučninu, pa čak i bol. Zalogaje treba temeljito sažvakati prije gutanja, jer početak probave započinje već u ustima. Ako gutate nedovoljno sažvakane zalogaje, unosit ćete previše zraka, što također dovodi do nadutosti. Također, važno je ne ići spavati odmah nakon jela, pogotovo ne nakon večere, jer upravo tako uzrokujete nadutost trbuha. Nemojte večerati barem nekoliko sati prije odlaska na spavanje, već ostavite dovoljno vremena organizmu da probavi hranu. Ne samo da će probavni sustav imati vremena za obavljanje svojih procesa, nego ćete imati i mirniji, kvalitetniji san. Ponekad je upravo previše hrane uoči počinka uzrok nesanice. Izbjegavajte spavanje na trbuhu, jer to stvara pritisak na vaša crijeva, uzrokujući nadutost i plinove.

4. Pomoć iz prirode
Liječnici sve više preporučuju prirodne preparate kao pouzdanu i učinkovitu pomoć u borbi protiv nadutosti. Dokazano je da prirodni preparati uspješno smanjuju nadutost te da pozitivno utječu na eliminaciju plinova obnavljanjem crijevne mikroflore, bez neželjenih nuspojava. Što je najvažnije, ova pomoć iz prirode učinit će vam svakodnevicu neusporedivo lakšom, vrijeme provedeno u radnom okruženju i s prijateljima ugodnijim, a uživanje u hrani nesputanim.

5. Promijenite način života
Hrana nije jedini faktor koji utječe na probavne tegobe. Pretjerana uporaba alkohola i cigareta također negativno utječe na probavni sustav. Unos štetnih tvari ubija dobre bakterije odgovorne za probavu. Koliko god to bilo zahtjevno, kontrola stresa u svakodnevnom životu je neizmjerno bitna. Ova stavka ne utječe samo na vaše mentalno zdravlje, već i na fizičko zdravlje, posebno kada je u pitanju probavni sustav. Treba uvesti odgovarajuću umjerenu tjelesnu aktivnost koja će zasigurno povoljno djelovati na ubrzanje metabolizma, ali i na psihičko zdravlje. Bilo da se radi o šetnji, vožnji biciklom ili posjeti teretani, važan je kontinuitet. Tada ni rezultati neće izostati.

Vaš saveznik protiv nadutosti i neugodnih plinova!

Ono što Flobian® čini posebnim je njegov patentirani mehanizam djelovanja. Umjesto da samo ublažava simptome, probiotički soj Lactobacillus plantarum 299v ciljano djeluje na uzrok problema. Sprječava vezanje štetnih bakterija i apsorpciju njihovih toksina preko stanica crijevnog epitela, čime smanjuje stvaranje plinova u trbuhu.

Jedna kapsula Flobian® proizvoda dnevno dovoljna je za uklanjanje neugodnog osjećaja nadutosti i eliminaciju plinova u trbuhu kod čak 95% korisnika. S povjerenjem možete vratiti svoj probavni sustav u ravnotežu i osjećati se lakše i udobnije.

Zaboravite na neugodne simptome i dopustite Flobian® u da vam pomogne vratiti osjećaj lagodnosti i sigurnosti u vašem svakodnevnom životu.

Osim učinkovitog liječenja i ublažavanja simptoma probiotičkim sojem LP 299v, važna komponenta je i inovativno @TECH pakiranje, tehnologija koja štiti probiotike od štetnih čimbenika iz okoline, poput vlage, kisika i UV zraka, te garantia točan broj živih probiotički stanica do kraja roka trajanja.

Proizvode možete pronaći u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama, kao i na web-shopu www.abela.hr. Više informacija o probioticima možete potražiti na www.probiotic.hr .

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?