Naizgled jednostavno i bezopasno pitanje pretvorilo se u pravu raspravu na Redditu. Naime, netko je postavio pitanje 'Kako zovete ovaj dio kruha?' s priloženom fotografijom na kojoj je zaokružen krajnji dio te namirnice. Odgovori su bili zaista raznoliki, a za neke nazive, sigurni smo, niste nikada niti čuli.
"Zovem ga okrajak", napisao je netko na što je dobio odgovor drugog anonimnog korisnika kako je to zapravo jedini ispravan odgovor. Zatim je netko drugi napisao kantun, a netko treći "skrajec". Na skrajec je korisnik dobio odgovore kako se to zapravo govori samo u Zagorju i Međimurju, a netko je tvrdio da se tako nekada govorilo i u Zagrebu. Tako je netko dodao da se kod njega kaže samo "krajec".
VEZANI ČLANCI:
Ostatak komentara tvrdio je da taj dio kruha zove "puntica ili punta", "ćoša", "ćošak", "skrajak", "krajak", "kika", "šercl", "ćuća", "rit", "krajček", "buba", "vuglec", "kraj/ćošak", "kapica", "pupek", "cica" i "bubak".
Kako je vidljivo iz odgovora, ne postoji univerzalno prihvaćen naziv za nekima omiljen, a nekima omražen komad kruha, ali simpatično pitanje definitivno je pokazalo koliko različitih naziva imamo u jednom jeziku.
Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega!
Zakaj bi ga zval, sjednem za stol, nasmiješim se ženi i jednostavno mi se stvori kraj tajera (tanjura).