Popularno voće i jedan od najboljih izvora zdravih masti, avokado, nije baš jednostavan za kupiti. Svi koji ga konzumiraju znaju koliko je teško odabrati idealan, da nije nezreo, a da nije ni previše gnjecav jer će, kao takav, ili morati dodatno sazrijeti kada ga donesete kući, ili će trajati svega dan-dva i možda ga nećete ni stići cijelog pojesti.
Ipak, postoji jedna stvar po kojoj možemo prepoznati je li dobar za kupovinu ili nije, otkriva korisnica TikToka.
Prvo mu skinite ostatak peteljke - ako je ispod nje jako zeleno, avokado je odličan i spreman za konzumiranje, prenosi The Sun.
Ako je, pak, ispod "kapice" bijelo, znači da je već potrulio, a ako je smeđe, znači da ga trebate odmah potrošiti jer će uskoro potruliti.
Također, lagano ga opipajte pod rukom - ako se kora odmah udubi u mesnati dio, nije dobar. Trebao bi na dodir biti blago mekan, a kada ga razrežete, kremast.
@mommylifesquad ##greenscreen A trick that you probably didn't know about Avocados! ##producehacks ##avocado ##groceryshopping ##lifehackvideo
♬ Have Love Will Travel V2 No Perc-JP - Pandicio Del Toro
Pečete jaja za doručak na suncokretovom ulju? Nakon ovog vjerojatno više nećete