PROVJERENO DOBRI

Kako prepoznati kvalitetne proizvode po najboljim cijenama

Konzum
Foto: Konzum
1/11
09.02.2023.
u 13:32

Isprobali smo i uvjerili se iz prve ruke – spoj kvalitete i pristupačnih cijena recept je s kojim ne možete pogriješiti

Svako jutro podsjećam se na njegovanje svoje nove navike doručkovanja. Da, svi znamo da je to najvažniji obrok u danu, no jedna sam od onih koja ga je veći dio života preskakala. Ipak, u mom su slučaju trudnoća i majčinstvo dva glavna motivatora odgovorna za usvajanje novih, zdravijih i kvalitetnijih životnih navika.

I dok sam tako jutros razmišljala što doručkovati kako bih pokrenula metabolizam i mozgu osigurala potrebnu energiju, prisjetila sam se jučer održane Konzumove kulinarske radionice na kojoj sam se uz druge novinare i influencere imala priliku okušati u pripremi jela koja se ne kuhaju svaki dan. Pod palicom poznatog hrvatskog kuhara Marina Rendića, koristili smo proizvode Konzumovih robnih marki kako bismo pripremili sasvim posebne vege i mesne gastro specijalitete koji su u konačnici činili jedan spektakularan obrok od četiri slijeda.

Među sudionicama kulinarske radionice bile su Antonija Stupar Jurkin i Ida Prester u ulozi domaćice te Anita Dujić i Iris Čekuš
Foto: Konzum

S obzirom da je na vege meniju bio pohani camembert s kruškom i umakom od oraha te tuna salata s pennama, a na mesnom mousse od svježeg sira sa suhim šljivama i šunkom te piletina s kremom od celera i umakom od crnog vina, možete razumjeti naše iznenađenje jednostavnošću pripreme ovih delikatesa. Ovo kulinarsko iskustvo uvjerilo nas je da su za prava gastro remek djela dovoljna samo tri sastojka: dobar recept, provjereno dobri sastojci i istinsko uživanje u kuhanju.

Svoje kulinarske vještine uz chefa Marina Rendića izoštrila je i glumica Marijana Mikulić
Foto: Konzum

Za provjereno dobre sastojke pobrinuo se Konzum, a za dobre recepte chef Marin Rendić koji nam je tijekom radionice uspio prenijeti svoju strast prema kuhanju, ali i otkriti pokoju malu tajnu velikih majstora. Kao velikoj ljubiteljici sira, favorit među kulinarskim tehnikama koje je podijelio s nama bili su mali trikovi za pohanje camemberta savršeno hrskave korice i sočne unutrašnjosti.

Savjeti&trikovi

  • Važno je sastojcima za paniranje prekriti cijelu površinu namirnice koju namjeravamo pohati

  • Jednu ruku koristite za mokre radnje, poput umakanja u jaja, a drugu za suhe radnje (oblaganje brašnom i mrvicama) – na taj način će proces paniranja biti uredniji

  • Nakon klasičnog umakanja u brašno, jaja i krušne mrvice, napravite još jedan krug umakanja u jaja i krušne mrvice, a zatim pržite camembert u dobro zagrijanom maslacu

  • Ako niste sigurni je li masnoća dovoljno vruća za pohanje, napravite jednostavan test – u zagrijanu masnoću ubacite malo krušnih mrvica i kad se počnu pržiti, odnosno cvrčati, znači da je postignuta dovoljno visoka temperatura za pohanje

Osim što smo uz stručno vodstvo doista istinski uživali u kuhanju, za dobru atmosferu pobrinula se Ida Prester koja je ovom prilikom preuzela ulogu domaćice, dok su se od influencera u kuhanju okušale Antonija Stupar Jurkin, Anita Dujić, Iris Čekuš i Marijana Mikulić, a kuhanje je svojim savjetima dodatno začinila Ana Begić Tahiri, najpoznatija blagajnica s malih ekrana, koja je ujedno i zaštitno lice Konzumove kampanje Provjereno dobri.

Foto: Konzum

Za spravljanje svih jela koristili smo proizvode Konzumovih privatnih marki koje obuhvaćaju više od 2.500 artikala iz različitih kategorija – od onih za kupce koji njeguju zdrave životne stilove, preko premium linije za kupce koji traže vrhunsku kvalitetu namirnica i asortimana usklađenog s posebnim režimima prehrane za kupce koji žive aktivno, do proizvoda koji skraćuju vrijeme pripreme obroka ili su već u potpunosti pripremljeni za jelo.

U razvoju svojih robnih marki, Konzum prednost uvijek daje suradnji s domaćim dobavljačima, zahvaljujući čemu danas surađuje s više od 200 proizvođača i OPG-ova te tako uspijeva zadovoljiti potrebe svih kupaca – i one koji traže proizvode izvrsne kvalitete i one koji su orijentirani na nižu cijenu proizvoda.

Foto: Konzum

Uz ugodno druženje za štednjakom, na Konzumovoj kulinarskoj radionici imali smo se priliku uvjeriti da je dobar recept uz kvalitetne namirnice početak svakog ukusnog obroka. I upravo ovdje leži odgovor na pitanje kako prepoznati kvalitetne proizvode po najboljim cijenama – isprobajte i uvjerite se iz prve ruke.

Foto: Konzum

Nove kulinarske vještine i provjereno dobre cijene motivirale su me na odlazak u Konzum odmah po završetku radionice kako bih s obitelji podijelila naučene recepte i kušala još pokoji novi proizvod.

Sjećate li se još uvijek doručka s početka priče? Izbor je pao na filete skuše Konzumove robne marke Adria Mare. Malo je reći – sočno i moćno. Izgledom privlačna, ukusna, taman dovoljno slana, uz idealnu količinu maslinovog ulja. I uz bolju cijenu od drugih brendova kojima sam ostajala vjerna percipirajući skuplje proizvode kao kvalitetnije.

Upravo sam se unazad dvije godine roditeljstva kada posebnu pozornost pridajete tome da svojoj obitelji osigurate najbolje uvjerila u ono što mi je Konzumova kulinarska radionica još jednom potvrdila – visoka cijena nije garancija kvalitete i danas, kada izbora ima i previše, možete biti sigurni da nećete pogriješiti kada birate provjereno dobre proizvode po provjereno dobrim cijenama iz Konzumovih robnih marki.

Sadržaj nastao u suradnji s Konzumom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije