PROMO

Uskoro stiže beba? Evo što trebate znati

Dječja kolica
Foto: Baby Center, Westgate Kids
1/8
25.02.2021.
u 09:50

Dječja kolica su must have oprema za bebe i djecu, ali odabir odgovarajućih kolica može predstavljati pravi problem, osobito roditeljima koji se prvi puta susreću s time.

3-u-1 kolica, 2-u-1 kolica, kišobran kolica, kolica s većim ili manjim kotačima, električna kolica?

Kako bi saznali na što trebate obratiti pažnju i kako pronaći idealna kolica uputili smo smo u Westgate Shopping City i popričali sa stručnjacima iz trgovina Baby Center i Magic Baby.

„Kod odabira kolica roditelji bi si trebali postaviti nekoliko pitanja koja će im olakšati i suziti potragu. Jedno od bitnih pitanja je volite li šetati po neravnim terenima poput šumskim puteva ili samo po gradskim ulicama? Morate li kolica nositi na viši kat zgrade, te zbog toga tražite laganija kolica ili vam je težina nevažna? Ili pak tražite li lagana kolica manjeg obujma koja sklopljena neće zauzimati puno mjesta? Tražite li kolica koja u svojem setu sadrže i autosjedalicu ili ste u potrazi za kolicima za dijete starije od 6 mj. i tražite lagana kišobran kolica? I zadnje, ali ne i manje bitno koji ste bugdet odredili za kupnju kolica?“- Istaknuli  su stručnjaci za kolica iz trgovine Baby Center.

Ovisno o odgovorima na ova pitanja, odabir kolica postaje puno jednostavniji pa se tako možemo odlučiti za:

Kolica 3u1 – konstrukcija kolica, košara, sportsko sjedalo i autosjedalica

Za roditelje koji jednom kupovinom žele kupiti kolica i autosjedalicu, te prekrižiti s popisa vrlo važne dvije stavke.

 

Cybex Balios S Lux kolica 3u1
Foto: Baby Center, Westgate Kids

 

Joie 3u1
Foto: Magic Baby, Westgate Kids

 

Kolica 2u1 – konstrukcija, sportsko sjedalo i košara

Ovaj model kolica idealan je za roditelje koji žele sami odabrati autosjedalicu.

Joolz Hub
Foto: Baby Center, Westgate Kids
Joolz Hub
Foto: Baby Center, Westgate Kids

ABC Design Kolica Salsa 4Air
Foto: Magic Baby, Westgate Kids

Kolica 1 u1

U Baby Centru su nam pojasnili da iako ih mnogi roditelji zovu kišobran kolica, današnji model kolica još je laganiji i praktičniji – popularno zvan i buggy model. Umjesto sklapanja u oblik kišobrana koji dužinom zauzima puno mjesta, buggy modeli sklapaju se u kocku, te kao takvi zauzimaju znatno manje mjesta.

gb Qbit+ All Terrain
Foto: Baby Center, Westgate Kids

 

MacLaren
Foto: Magic Baby, Westgate Kids

A kada je kolicima kraj?

Kada je vrijeme da dijete počne hodati i da kolica ostavimo po strani upitali smo s Gloriju Peranić. Glorija je međunarodno certificirana edukatorica za odgoj djece i često se susreće sa situacijama gdje roditelji predugo inzistiraju na vožnji u kolicima, a jedan od glavnih razloga je - jer je njima tako jednostavnije.

„U svakom razvojnom procesu dođe trenutak kad dijete treba samostalno istraživati svijet oko sebe. U prvim godinama života, djetetov mozak se intenzivno razvija, a hodanje, igra i interakcija s drugim bićima i predmetima iznimno je važan dio razvoja. Pustite dijete da hoda, na taj način će razvijati svoja osjetila ali i mozak“- poručila je edukatorica za odgoj, Glorija Peranić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije