Vi pitate

Kontrolori HRT-a nipošto ne smiju sami ulaziti u kuće i tražiti novac

televizija
Patrik Macek/Pixsell
24.03.2011.
u 11:05

Ako gospođa ima rješenje o odjavi TV-prijemnika, tada on nema pravo tražiti retroaktivno plaćanje. To je - kaže Lončar - pokušaj da se lovi u mutnom i na takve se slučajeve treba oštro postaviti i upozoriti nadležne institucije

Pitanje:

Čitatelj uz Zadra pita u ime svoje bake, koja je posljednjih mjeseci, otkako je ostala udovica, rijetko boravila u kući u kojoj je odjavila televizor. No, ovih je dana ponovno došla te, dok je bila u vrtu, u kuću joj je ušao kontrolor HRT-a. Dozivao ju je iz kuće kako bi joj uručio uplatnicu za šest mjeseci pretplate koju je dužna platiti iako je otkazala pretplatu. Čitatelja zanima je li kontrolor imao pravo ući u kuću te naplatiti retroaktivno pretplatu?

Odgovor:

Neka baka nipošto ništa ne plaća, poručuje Tomislav Lončar iz Hrvatske udruge za zaštitu potrošača. Kontrolor, ako je uopće riječ o kontroloru, jer se on prije svega mora legitimirati, treba zatražiti dopuštenje za ulaz, a tek potom stupiti u kuću. Ako gospođa ima rješenje o odjavi TV-prijemnika, tada on nema pravo tražiti retroaktivno plaćanje. To je - kaže Lončar - pokušaj da se lovi u mutnom i na takve se slučajeve treba oštro postaviti i upozoriti nadležne institucije. Neka gospođi kontrolor prvo pokaže tko je i za koga radi pa joj izda rješenje kojim dokazuje da je ona šest mjeseci gledala televiziju i prema kojem bi trebala platiti pristojbu. Neovlašteno upadanje u kuću trebala bi prijaviti policiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije