Jeste li znali?

Korisnici TikToka šokirani otkrićem: 'Evo zašto ne biste trebali nosi crvenu boju na vjenčanju'

shutterstock
01.06.2023.
u 10:30

Podcast Unfiltered Bride raspravljao je o bontonu odijevanja tijekom jedna svoje nedavne epizode, otkrivajući zašto je crvenu boju najbolje izbjegavati ako ste gost na vjenčanju.

Svi znamo da ne treba nositi bijelo na vjenčanju, osim ako niste mladenka naravno, ali to nije jedina boja koja je zabranjena. Podcast Unfiltered Bride raspravljao je o bontonu odijevanja tijekom jedna svoje nedavne epizode, otkrivajući zašto je crvenu boju najbolje izbjegavati ako ste gost na vjenčanju. Kao i mnoge tradicije oko braka, to je nepisano pravilo, ali je ono kojega se vrijedi pridržavati ako ne želite nikoga uvrijediti, prenosi Metro.

'Crveno znači da ste spavali s mladoženjom', rekla je suvoditeljica Georgie u TikTok snimci emisije, 'To je bapska priča, ali ja mislim da ne bih isključila crvenu kao boju. Mislim da to ovisi o haljini'. I, dok se bake ili djeveruše mogu provući s nekom hrabrom nijansom haljine, ako niste obitelj, a pogotovo ako postoji neka povijest između vas i mladoženje, možda je najbolje da preskočite crvenu odjeću.

VEZANI ČLANCI: 

Druga voditeljica, Beth, također je komentirala: 'Mislim da je crvena prilično seksi poja i da izaziva poglede drugih ljudi'. Grimizne ili tamnocrvene boje prekrasan su dodatak vjenčanoj kombinaciji, ali crvena boja može, prema riječima Philipa Sykesa, ravnatelja Britanske škole bontona, 'postaviti presedan za pokušaj nadmašivanja mladenke'.

Modni stručnjaci iz Karen Millen dodali su: 'Vizualno, crvena je odvažna i kričava boja koja će odmah privući pozornost na vas, bilo da je to osobno ili na fotografijama; ako vas gosti okruže u neutralnim bojama, a mladenka u bijelom, možda ćete se osjećati neprikladno s tonom vjenčanja'. Svako vjenčanje imat će drugačiji 'dress code', iako crvena boja bez obzira na to predstavlja rizik. Indijske mladenke obično nose šafran crvenu lehengu, dok u Kini mladenke nose dugačku feng gua dvodijelnu haljinu. Dolazak na ove događaje u crvenom bio bi sličan nošenju bijelog na zapadnjačkom vjenčanju, stoga budite oprezni.

VEZANI ČLANCI: 

Nakon otkrića, korisnici TikToka bili su šokirani kada su saznali da su možda napravili neki nesvjesni promašaj. 'Ja sam nosila crvenu haljinu na vjenčanju moje najbolje prijateljice', komentirala je jedna djevojka, dok je druga dodala: 'Pretpostavljam da nikad nisam dobila dopis o ovom pravilu'. U komentarima ispod videa, koji je pogledan 1,1 milijun puta, veliki broj ljudi je priznao da su ignorirali običaje kao gosti, dok su drugi tvrdili da su od svoje mladenke tražili da nose crveno kada su se vjenčali.

Jedna se osoba našalila: 'Moje djeveruše su u bordo crvenoj, a četiri od njih pet su mladoženjine nećakinje, tako da možemo pretpostaviti da nisu spavale s njim'. To nije neko jako važno pravilo, pa pokušajte ne zaglibiti previše u ono što je 'ispravno' ili 'pogrešno'. Zapamtite da je dan u znaku mladenaca i pokušajte to poštovati u odabiru odjeće. Ili, ako ste u nedoumici, samo pitajte što smijete, a što ne.

Žena se udala u ružičastoj vjenčanici pa je mnogi kritizirali: 'Odvratna je i neukusna!'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije