Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAVJETUJE FRIZER

Kosa vam je masna iako ju često perete? Evo što može pomoći

Shutterstock
05.05.2022.
u 12:30

Mnogi smatraju da će češćim pranjem kose spriječiti da se ona brzo masti, no često se postigne upravo suprotni učinak

Masna je kosa čest problem pa mnogi u nekom trenutku zaključe da bi kosu trebali prati puno češće nego što bi htjeli, čak i svakodnevno.

Ipak, prema frizeru Paulu Percivalu, to je najgore što možete napraviti masnoj kosi, a za The Sun je otkrio nekoliko stvari koje će vam pomoći da se kosa manje masti.

- Ako počnete prati kosu svaki dan vaše će vlasište početi proizvoditi više sebuma i završiti ćete u začaranom krugu gdje ju trebate prati svaki dan - kaže Percival. 

Ove namirnice pospješuju rast kose. Uvrstite ih u svoj jelovnik!

1/11

On zato savjetuje da kosu naviknete na dulje periode nepranja, i to tako da polako produljujete vrijeme od jednog do drugog pranja.

Između pranja, kaže, možete koristiti suhi šampon koji ima najbolji učinak ako ga nanesete direktno na korijen, jer tako apsorbira višak ulja, znoja i nečistoća.

- Ako imate osjetljivo vlasište šampon za suho pranje poprskajte na četku pa s njom počešljate kosu - rekao je.

Također, kako kaže, trebali biste izbjegavati korištenje previše proizvoda za kosu jer će ju samo otežati, a njihovi će se ostaci nakupiti na kosi što ju može dodatno zamastiti.

- Izbjegavajte proizvode sa silikonima i sulfatima, a kosu na kraju pranja kratko isperite i skroz hladnom vodom, da pomogne vlasištu u bržem protoku krvi - dodao je.

Još jedna stvar koja može utjecati na to koliko se kosa masti je pretjerano dodirivanje rukama, a ni držanje sunčanih naočala na glavi neće pomoći. Za toplog vremena kad se znojite po vratu i licu stručnjaci predlažu da kosu vežete u rep.

Nedostaje vam energije kroz dan? Pojačajte je s ovim stvarima - umjesto nekoliko šalica kave.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije