Kraljica Elizabeta jela je takozvani penny sendvič svaki dan od svoje pete godine života. Prema njezinu bivšem osobnom kuharu Darrenu McGradyju, kraljica je gotovo svaki dan jela isti doručak, odnosno Earl Grey čaj i Special K žitarice, a osim toga voljela je poprilično obična jela, no najdraži obrok bio joj je spomenuti sendvič, koji je jela vjerno, cijeli život.
Kroasan u Italiji, jaja u Indoneziji... U ovoj zemlji se jede najzdraviji doručak:
Kuhar tvrdi da jednostavni sendvič uključuje samo tri sastojka, a kraljica ga je tražila svaki dan u vrijeme kada je pila čaj. Sastojci su kruh, džem i maslac a, kako kaže kuhar, džem koji je Kraljica jela uvijek je bio od jagoda. Džem se pravio u dvorcu Balmoral sa škotskim jagodama iz vrtova. Što se tiče razloga zašto se zove ''penny'', to je zato što je bio veličine starog engleskog penija.
Kraljica nije bila veliki gurman, no imala je listu hrane koju je iznimno voljela. Jela je većinom vrlo jednostavna jela, pa je tako za doručak znala jesti običnu kajgana, žitarice s hladnim mlijekom ili dimljeni losos. Voljela je večerati laganu ribu s povrćem, a jedno od jela koje se često posluživalo, pogotovo kada su dolazili gosti, bile su goveđe rolice. Na popodnevnim čajankama voljela je pojesti čokoladnu tortu i mousse od čokolade, a ono čega nikada nije smjelo nedostajati u hladnjaku – bio je mango. Kako tvrdi njezin bivši kuhar, uvijek je zahtijevala da zna kakvo je stanje s mangom, koliko ga još ima i treba li se naručiti nova tura.
Kraljica je voljela popiti i piće prije ručka, a preferirala je džin i Dubonnet (aperitiv od crnog vina) s kriškom limuna i puno leda.
Što jesti za život bez boli i upala? Stručnjaci otkrivaju koje namirnice uključiti u prehranu:
A jel sendvić držala u lijevoj ili desnoj ruci? Molim da u celosti informišete civilizaciju.