Krastavci se mogu koristiti na mnogobrojne načine, u salati, dodati u vodu za energiju ili kao rješenje za podočnjake, ali ne mogu jednu stvar - držati se u hladnjaku. Ako ste primijetili da vam krastavci ne traju dugo i brzo se kvare, ne znači da ste kupili loše krastavce, već da ih niste dobro spremili, prenosi metro.co.uk.
Pogledajte kako napraviti tatarski biftek:
Većina ljudi krastavce drži u ladici u hladnjaku, ali tamo se nalazi vlaga i toplina zbog koje se oni brže kvare. Prema sveučilištu Davis, krastavci mogu osjetiti ‘ozljede od hladnoće’, ako se drže na temperaturi nižoj od 10 stupnjeva Celzijusa. Ako se u hladnjaku drže dulje od tri dana, izgubit će okus i hrskavost te postati mekani i vodenasti.
Kako bi krastavci trajali duže, trebali biste ih držati na sobnoj temperaturi. Također biste ih trebali držati dalje od voće i povrća koji u sebi sadrže etilen, poput banana, rajčica i dinje. Što se tiče narezanih krastavaca, držite ih u zatvorenoj posudi u hladnjaku, kako bi bili hladni, najdulje 48 sati.
Pitali smo bicikliste kakvo je stanje cesta po kojima mogu voziti i zašto vole bicikliranje:
dajte najte...