Super trik

Kuhari savjetuju: Ovako će pečeni krumpir baš uvijek ispasti hrskav i ukusan

shutterstock
07.08.2020.
u 07:00

U pripremu pečenog krumpira uklopite ove savjete i dobit ćete savršeno hrskav krumpir.

Hrskav izvana, mekan i lagan iznutra – savršen pečeni krumpir. Jedan od najčešćih problema kod pečenja krumpira jest što unutrašnjost ostane sirova, a izvana se ispeče, ali postoji način s kojim ćete postići da vam se krumpir uvijek savršeno ispeče. Kuhari i stručnjaci za hranu za GoodFood podijelili su najbolje savjete za pečeni krumpir.

Ne režite ga na premale komade

Komade krumpira narežite prilično velike, što će smanjiti mogućnost raspadanja tijekom pečenja. 

Kuhajte ga dok ne bude mekan

Krumpir se prije pečenja treba skuhati. Ali kako biste dobili najbolje rezultate, skuhajte ga dok ne postane mekan, ali ga nemojte skuhati do kraja. 

Okrenite ih na pola pečenja

Kada je krumpir napola pečen, pažljivo ga preokrenite. Taj se postupak obično radi oko 40. minute pečenja. 

Dodajte brašno

Prije nego što krumpir stavite peći, ubacite ga u brašno ili palentu. Oni će se spojiti s uljem i dodati dodatnu hrskavost krumpiru.

Video o pravilnom cijeđenju tjestenine izazvao burnu raspravu:

Komentara 1

DU
Deleted user
12:22 07.08.2020.

GoodFood,,,, ja mislio daily mail ili metro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije