Daske za rezanje hrane koristimo svakodnevno pa ih treba stalno i prati, no pranje na ruke, kao ni strojno, neće uvijek s njih ukloniti baš sve nečistoće i bakterije. Jedna je kuharica zato otkrila kako besprijekorno očistiti dasku za rezanje, a potrebna su vam samo dva prirodna sastojka.
Kako piše The Sun, Melanie Lionella podijelila je jednostavno rješenje na TikToku, a tvrdi da je ovo jedini način za temeljito očistiti dasku.
Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gdje će napraviti `čuda`
Kuharica je u videu objasnila da ona daske za sjeckanje hrane osvježi i dezinficira koristeći samo krupnu morsku sol i svježi limun. Prvi korak je obilno posipanje soli po cijeloj dasci, nakon čega limun prereže na pola i njime utrljaj tu sol u dasku, zajedno sa sokom od limuna. Kada je limunov sok nanijela na cijelu dasku, skroz do rubova, ostavi je da odstoji 15 minuta pa sve ispere običnom vodom; i daska je, kaže, čista dezinficirana.
- Sol je zrnasta pa pomaže da se izribaju svi ostaci zaglavljeni u dasci za rezanje, a također, pomaže i u sprječavanju rasta bakterija i mikroorganizama - objasnila je u videu.
@frommylittlekitchen The only thing that really cleans them! #choppingboard #cleaningtiktok #cleaninghacks #sanitiser #cleantok #learnontiktok #fyp ♬ original sound - Melanie Lionello
Njen je video pregledan oko 100 tisuća puta, a mnogi korisnici bili su joj zahvalni što je podijelila ovaj trik za čišćenje.
- Ovako me tata uvijek učio čistiti dasku za rezanje dok sam bio mali. Odlično je! - napisao je jedan korisnik.
- Nikada mi ništa ne očisti dasku dovoljno dobro tako da ću ovo sigurno isprobati - komentirala je druga korisnica.
Ova mjesta mnogi zaborave očistiti, a puna su bakterija!
Koje godine je originalno objavljen članak? 2000. BCE.