Osvježavajuća kriška hladne lubenice jedan je od najvećih ljetnih užitaka. I dok je za većinu ljudi dovoljno uživati u običnoj kriški odmah nakon rezanja, neki od nas trebaju nešto više – sol.
Posipanje soli po lubenici možda zvuči kao neobična kombinacija, ali miješanje slatkog i slanog čini tu kombinaciju nevjerojatnom. Osim toga, kako prenosi All Recepies, lubenica se već uobičajeno spaja sa slanim sastojcima; često se poslužuje sa sirom i ljutim balzamičnim octom ili se dodaje u salate s fetom. No, zašto je točno sol tako dobar izbor za lubenicu?
Genijalan razlog zašto biste jagode nakon kupnje trebali posušiti fenom:
Lubenice, posebno one koje su nedovoljno zrele ili jednostavno nisu tako ukusne, imaju lagani dašak gorčine ispod svega slatkog. Sol prirodno probija te gorke note, čineći da se slatkoća još više ističe i postaje glavni dio svakog zalogaja.
Prirodno gorka hrana, poput prokulica, kupusa i kelja, često se dobro dosoljuje kako bi se uravnotežila gorčina i poboljšali željeni okusi. Drugo voće, poput grejpa i brusnica, ima dosta gorčine u usporedbi sa slatkoćom, a sol je izvrstan način da poboljšate prirodnu slatkoću ovog voća.
Soljenje lubenice također poboljšava teksturu voća. Malo posipanja soli izvuče svu tekućinu na površinu vode bogatog voća. Kao rezultat toga, svaki zalogaj je zajamčeno sočan i sladak. Neki ljudi čak posole svoje kriške lubenice, pričekaju nekoliko minuta, a zatim krenu jesti kako bi ovaj proces imao malo vremena da krene.
Treba vam samo malo posipanja krupne soli da biste iskoristili prednosti, stoga počnite polako i dodajte više svojoj kriški ako želite. Možete koristiti kuhinjsku sol, ali krupna sol daje bolju ravnotežu okusa u svakom zalogaju.
Tenisice imaju neugodan miris? Evo kako ga se brzo i lako možete riješiti: