bljak!

Ljudi ostali zapanjeni kad su vidjeli kako se pravi led: 'Više ga neću tražiti u restoranu'

Twitter/Screenshot
28.09.2024.
u 14:00

Kreator sadržaja Ice Machine 411 u jednom je od svojih videa pokazao stari ledomat koji baš i nije u najboljem stanju

Hladna, ledena pića pravo su osvježenje tijekom vrućih, ljetnih dana. No, jeste li se ikada zapitali kako zapravo nastaje led koji se dobijete u pićima u različitim ugostiteljskim objektima? Ljudi tvrde da "nikad više neće jesti kockice leda" nakon što su vidjeli kako se pravi, piše LADbible.

Serviser ledomata, na YouTubeu poznat po nazivom "Ice Machine 411", radi s ledomatima svaki dan i ozbiljno poznaje svoj posao. Kreator sadržaja popravlja, čisti i mijenja ledomate, a sve to dokumentira na društvenim mrežama. U jednom od svojih brojnih videa, tehničar pregledava stari ledomat koji baš i nije u najboljem stanju.

Internet je bio ostao zgrožen onim što je YouTuber pronašao i spremni su zauvijek se odreći leda. Nakon što je otvorio stari ledomat, činilo se da je sve u redu. Zatim je podigao poklopac s odjeljka gdje se pravi led te je otkrio hrpu crne plijesni na njemu. U videu je napomenuo da je plijesan "čest uzrok autoimunih problema, problema s crijevima, problema s kožom, magle u mozgu, umora i slično".

Pokazujući na poklopac bijele kutije, stručnjak je pronašao još plijesni. Rastavio je stroj i pokazao sve odjeljke u kojima se pravi led i svi su bili zaraženi crnom plijesni. Gledatelji na društvenim mrežama bili su šokirani onim što su vidjeli. "Odbijam led kad sam u restoranima, pazim na plijesan i patogene", napisao je jedan korisnik.

"Servisirao sam ledomate godinama i to je zapravo prilično čisto u usporedbi s onim što sam vidio. Restorani, trgovine su isti i odbijaju platiti da ih se redovito servisira", napisao je drugi korisnik. Dodao je da su barovi najgori i da ondje nikada ne treba uzimati led.

VEZANI ČLANCI:

"Da bi ih se pravilno očistilo, spremnik se mora isprazniti, očistiti te postoji određeno sredstvo za čišćenje i sterilizator koje treba provući kroz stroj, zatim i pravilno isprati da kemikalije ne bi ušle u led", objasnio je. "Potrebno je nekoliko sati da se to ispravno izvede. Strojevi za drobljeni led su još gori", zaključio je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije