idemo na plac

Luka, krumpira... Modnu inspiraciju ove sezone potražite na - tržnici

Plac (1)
Foto: Pixsell
1/7
29.04.2012.
u 12:00

Sveprisutni cvjetni motivi ove godine dobili su novo društvo - s tržnice u visoku modu preselile su se trešnje, jagode, banane, pa čak i paprike! Vrijeme je za odlazak na plac!

Rijetko što najavljuje proljeće poput bogatstva i šarenila na lokalnim tržnicama - od svih boja i oblika cvijeća do svježeg voća i povrća, proljeće svoje prve tragove pokazuje upravo na pjaci, placu ili pazaru.

Šetnja među krcatim štandovima pravo je vrelo inspiracije, i to ne samo za obiteljski ručak, već i za poneki modni eksperiment. Trešnje i jagode posljednjih nekoliko sezona polako, ali sigurno su se uvukle na poziciju jednog od najpopularnijih uzoraka (ovo možemo zahvaliti velikom povratku pin-up looka), a ove sezone pridružuju im se agrumi, ananasi, ali i neki neočekivani motivi poput paprika i feferona.

Još u kolekciji za proljeće i ljeto 2011. Stella McCartney uvela je print agruma, a njezine kreacije posute limunima i narančama doista su savršeni uvod u novo godišnje doba. S voćem se poigrala i Miuccija Prada iste sezone, ubacivši u svoju proljetnu kolekciju motive banana. Ove godine po inspiraciju su na tržnicu otišli Dolce & Gabbana, Moschino (koji je svoju klijenticu pretvorio u pravu malu jagodu), Prada te dizajnerski duo Rodarte.

Cvijeće je i dalje ostalo jedno od glavnih motiva za proljetne i ljetne kreacije, a ako vam ne paše nositi ovakve detalje na odjeći, u ponudi je i odličan accessoire!     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije