jeste li i vi primijetili?

Mlađe je slađe: Zašto su starijim ženama sve više privlačni muškarci generacije Z?

Shutterstock
05.10.2024.
u 20:18

"Mlađi muškarci djeluju otvorenije i manje opterećeni nesigurnostima", izjavila je jedna sudionica istraživanja

Hollywood je desetljećima romantizirao 'boy toya', muškarca koji je mlađi od svoje partnerice. Istraživanje je otkrilo da je ta razlika u godinama prešla s velikih ekrana u naše svakodnevne živote jer su milenijalke otkrile da su mlađi muškarci generacije Z emocionalno dostupniji, nude više divljenja i manje konkurencije od svojih starijih vršnjaka, piše Daily Mail.

Više od polovice Amerikanaca u dobi od 18 do 34 godine izjavilo je da vide više prednosti u vezi ili braku s nekim tko je 10 i više godina stariji ili mlađi od njih. Kao glavni razlozi navedeni su fizička privlačnost, emocionalna zrelost i financijska sloboda. Anketa Ipsosa pokazala je da je 74 posto žena, koje su izlazile s mlađim muškarcima, seksualno ispunjenije te su doživjele više zabave i užitka u vezi s mlađima nego u vezi s nekim svojih godina.

Istraživači su ispitali 207 žena koje su izlazile s mlađim muškarcima, otkrivši da su one bile dostupnije i nisu osjećale potrebu za natjecanjem sa svojim partnerom jer su bili u različitim životnim fazama. Otprilike osam od deset sudionika koji su imali dobnu razliku od 10 i više godina u svojim vezama reklo je da su mogli lakše izraziti svoje potrebe i želje, vjerovati namjerama svog partnera te da su mogli biti ono što jesu.

VEZANI ČLANCI:

"Ne ugrožavaju ga nikakvi aspekti mog života jer smo automatski na različitim mjestima zbog razlike u godinama", objasnila je jedna žena. "Čini se da su žene mojih godina uzbuđene svježinom i nedostatkom ogorčenosti koja dolazi s izlaskom s nekim mlađim. Mlađi muškarci djeluju otvorenije i manje opterećeni nesigurnostima", izjavila je druga.

Slavne osobe već dugo zagovaraju okretanje mlađem partneru, a neki to dovode do ekstremnih razina poput 78-godišnje Cher čiji je dečko Alexander 'AE' Edwards mlađi 40 godina. Ipak, ostalo je pitanje što muškarci imaju od izlaska sa starijom ženom, poznatom i kao 'cougar'?

StudyFinds je izvijestio da su od 201 muškarca ispitanog u anketi mnogi rekli da su privučeni emocionalnom zrelošću koja dolazi s izlaskom sa starijom ženom, a jedna je osoba rekla da cijeni što ima stariju partnericu u blizini jer je ona zrelija od drugih njegovih godina. No i više od toga, mlađi muškarci smatraju da ih je izlazak sa starijom ženom natjerao da brže odrastu, i emocionalno i društveno.

Majka ima jedanaestero djece s osam različitih očeva i zbog toga često trpi uvrede: ‘Nije me briga što ljudi misle’

"Često smatram da su žene puno razvijenije kada je riječ o vezama i emocionalnoj dubini i stvarnom izražavanju osjećaja. Povrh toga, razlika u godinama znači da vezu shvaćam ozbiljnije i više rastem", rekao je jedan muškarac generacije Z. Zaključak istraživanja: muškarci generacije Z vide izlaske s milenijalkama kao priliku za "napredovanje".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije