Kuhar Paul Foster iz Coventryja vlasnik je Michelinove zvjezdice za svoj restoran Salt u Stratfordu na Avonus, a nedavno je a TikToku podijelio savršen način poširanja jaja, gdje je svojim stručnim kuhinjskim savjetima privukao 120.000 pratitelja. Postoji naime jedan sastojak kojeg Paul nikada ne stavlja u jaja, iako je uključen u mnoge recepte.
"Pokazat ću vam kako napraviti savršeno poširano jaje - znam da je to mnogima stresno", rekao je. "Ne treba vam ni mikrovalna, ni ona glupa kuhača za jaja, samo vam treba lončić s malo vode, bez octa i s malo soli. Kad sam bio mladi kuhar pokazali su mi da ovo radim s octom, no nije ga potrebno stavljati i ovako je bolje", objasnio je.
Chef počinje tako što duboku posudu s vodom s prstohvatom soli zagrije do vrenja.
"Najsvježije moguće jaje, sobne temperature ubacite unutra kad u uklonite vodenaste komadiće bjelanjka i ne morate jako miješati vodu, da se ne stvara 'vrtlog'. Miješalica mi samo pomaže da se jaje ne bi zalijepilo za dno posude, samo se divno sklupča", kaže.
@paulfosterchef How to poach a perfect egg!! No vinegar required. ##egg #viral #chef #chefsoftiktok #simplerecipe #eggsoftiktok #howtocookproperly #cooking #poachedegg #howtocook #eggs @foodies ♬ Comptine d'un autre été, l'après-midi - Yann Tiersen
Preporučio da se jaje u vodi ostavi dvije minute.
"Nemojte doći u iskušenje da pojačate vatru i počnete jaje kuhati, treba samo stajati u vodi koja ne vrije. Kad ga izvadite ocijedite ga na malo papira. Nikada ga ne stavljajte ravno na tost jer će se tost samo nakvasiti.", kaže. "Sada imate priliku začiniti. Malo morske soli i mljevenog crnog ili bijelog papra - to je sve što vam treba."
Ovom metodom, dodao je, možete u većoj tavi skuhati i dva jaja odjednom.
Znate li zašto se na Uskrs jedu jaja? Iza toga je dugogodišnja tradicija