Sve što nije jako komplicirano trebali bismo raditi sami kod kuće - tako smo sigurni da u hrani nema konzervansa i nepotrebnih dodataka. Uz to, često je domaća verzija puno jeftinija.
Danas donosimo recept za domaći jabučni ocat, a prvo što trebate napraviti je oprati jabuke, oguliti ih i očistiti. U jednu staklenu posudu stavite ostatke jabuka, dodajte vodu tako da prelijete sve i šećer (na jednu litru vode ide otprilike trećina šalice). Uzmite komad tkanine i prekrijte posudu kako se ne bi pojavile mušice.
U videu pogledajte cijeli proces:
Kroz tjedan dana tekućina počne mijenjati boju, postaje tamnija. Maknite tkaninu, procijedite i vratite u posudu. Ponovno prekrijte i ostavite nekih tri do četiri tjedna. Kada se pojavi puno mjehurića znat ćete da je vaš ocat gotov.
Ako želite, možete staviti i cijele jabuke, ne samo koru i ostatke.