Ako se i sami želite iskušati u pripremi ovog tradicionalno austrijskog deserta, pitu od jabuke možete, uz ovaj recept, napraviti u nekoliko jednostavnih koraka.
Majstor kuhinje upozorava: 'Ako ovo vidite na meniju, odmah napustite restoran'
Sastojci:
4 jabuke - oguljene i narezane
1 šalica šećera
1 jaje
¼ šalice mlijeka
1 šalica grožđica
1 list odmrznutog smrznutog lisnatog tijesta
1 žličica soka od limuna
1 žličica vanilije
1 žličica mljevenog cimeta
3 žlice brašna
Priprema:
Pomiješajte jabuke, vaniliju, šećer, brašno, grožđice, limunov sok i cimet u prahu u zdjeli.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i stavite tijesto. Razvaljajte ga da bude svugdje jednako debelo. Pripremljenu smjesu rasporedite po tijestu.
Presavijte krajeve tijesta oko jabuka i lagano pritisnite mokrim rukama.
Umutite u zdjeli jaje i mlijeko i nanesite na tijesto.
Pecite 35 minuta na 200 stupnjeva C. Poslužite vruće. Dobar tek!
Najčešće pogreške koje radite pri kuhanju kave, a uništavaju joj okus!