dobro je znati

Ne služi samo za čišćenje: Evo zašto biste trebali staviti papirnate ručnike u hladnjak!

Shutterstock
21.02.2023.
u 07:00

Bez obzira na to čistite li, kuhate, brišete ili polirate, papirnati ručnici su savršen pomoćnik, no oni ipak mogu poslužiti i za neke druge stvari

Navikli smo posezati za papirnatih ručnicima kada nešto prolijemo ili kada nešto treba očistiti. No, ima više iznenađujućih namjena papirnatih ručnika nego što mislite. Bilo da se radi o sušenju piletine kako bi se dobila super hrskava koža ili začinjavanju tave od lijevanog željeza uljem, papirnati ručnici dolaze u pomoć na mnogo različitih načina, a postoji i još jedan način njegove upotrebe koju možda niste razmatrali, piše Reader's Digest.

Naime, ispostavilo se da vam papirnati ručnici mogu pomoći da povrće ostane svježe. Oni mogu pomoći da se lisnato povrće i debele tikvice ne pokvare. 

6 mitova o kuhanju tjestenine: Kuhate li je i vi pogrešno?

1/6

 

Kako koristiti papirnate ručnike za održavanje svježeg povrća?

Ponekad se naši proizvodi pokvare brže nego što ih možemo pojesti, a jasno je da nitko ne voli bacati hranu. No, prilično je jednostavno - sve što trebate učiniti je obložiti svoju ladicu s papirnatim ručnicima prije nego što u nju stavite svoje proizvode. Zatim zamijenite papirnate ručnike svaki put kada dodate nove proizvode. To osigurava da vaše povrće duže ostane svježe.

Ako imate vrećicu zelene salate ili špinat koje pokušavate održati svježima, može pomoći ako dodate papirnati ručnik izravno u vrećicu.

Kako to funkcionira?

Većina voća i povrća, uključujući kelj i tikvice, s vremenom otpuštaju vodu. Ova vlaga nema kamo otići i ostaje zarobljena u ladici spremnika, što dovodi do uvenulog, smeđeg povrća i voća. Papirnati ručnici upijaju vlagu, usporavajući proces truljenja povrća. Na ovaj ćete način imati puno svježeg povrća pri ruci za pripremu svih vrsta salata.

Važno je zapamtiti da često mijenjate papirnate ručnike; inače će se namočiti od apsorbirane vlage i neće obavljati svoj posao zaštite vašeg povrća i voća.

Mogu biti vrlo korisna: Četiri načina na koja možete koristiti jaja u kućanstvu, a nije za jelo:

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije