traži dom

Nela treba kutak za mirnu starost

Natanela (1)
Foto: Iz privatnog albuma
1/3
10.07.2012.
u 02:21

Kad su njezini vlasnici stradali u požaru, Nela je završila u veterinarskoj stanici

Da može govoriti, desetogodišnja Natanela vjerojatno o svom životu ne bi imala puno toga lijepoga za reći. Odrasla na lancu, imala je hrane toliko da preživi, za šetnje nije ni znala, a ni ljubav čovjeka i ruku koja mazi nije upoznala. A onda je nesretnim slučajem ostala i bez toga.

Kad su njezini vlasnici stradali u požaru, Natanela, zvana Nela, završila je u boksu veterinarske stanice. Bila je ničija i nepoželjna i čekala ju je eutanazija. Nela je sve preživjela, spašena je u zadnji tren i stigla u veliki grad. Privremeni udomitelj Marko ima samo riječi hvale za nju. Iako u početku plaha i nesigurna, vrlo brzo naučila se na susrete s nepoznatim ljudima i drugim psima, hodanje po asfaltu, automobile, tramvaje, stubište i kupanje. Naučila je i kućni red i život u stanu, a vrlo brzo  i osnovne naredbe – sjedi, lezi, daj šapu. Ne traži puno, a za samo malo ljudske pažnje, koje je bila gladna cijeli život, puno daje. Daje cijelu sebe i svu svoju ljubav. 

No, Nelin privremeni udomitelj uskoro bi trebao na put, a Nela ne može s njim. Njezine dobre vile, koje su je spasile od eutanazije, u potrazi su za novim domom za ovu skromnu kujicu. Treba joj samo kutak za mirnu starost. Imate li malo mjesta za ovu hrabru kujicu, možete nazvati Suzanu na mobitel 098/1622-718 ili Željku na 091/6106578.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?