Iako je obično najbolji kada mu je sezona (od kasnog proljeća do rane jeseni), u većini trgovina je kukuruz dostupan tijekom cijele godine, a savršeno ide uz svaki obrok. I iako je najbolji kada je ispečen na grillu, ako nemate roštilj.možete ga pripremiti i na tavi lijevanog željeza, samo slijedite ove korake.
1. Ogulite klipove kukuruza
Za razliku od pečenja kukuruza na žaru, za ovu metodu treba oguliti klip i skinuti sve svilene pramenove.
2. Stavite ih na vruću tavu od lijevanog željeza
Ključno je koristiti dobru tavu od lijevanog željeza, jer ono zadržava toplinu učinkovitije od standardnog posuđa. Zagrijte veliku tavu od lijevanog željeza na srednje jakoj vatri dok se ne zagrije, što bi trebalo trajati od 3 do 5 minuta i stavite koliko stane klipova.
3. Ispecite
Okrećite kukuruz svakih nekoliko minuta kako biste bili sigurni da je gotov. Na kukuruzu će ostati smeđi tragovi, a kad zrna počnu žutjeti, brzo je vrijeme da ih izvadite, piše Eat This.
4. Začinite maslacem i solju
Kad kukuruz izvadite iz tave, natrljajte ga omekšalim maslacem i začinite sitnom morskom soli, i to je to; u slast!
Hladnjak vam je uvijek pun ostataka hrane koji završe u smeću? Iskoristite ih u kreativnim receptima
Tko uspije ispeći klip sa slike u tavi tako da bude jestiv za ljude - svaka mu čast!