Paris Haute couture

Nominirani ste za Oscar. Što odjenuti za crveni tepih?

valli
Foto: Pixsell
1/5
30.01.2012.
u 15:07

Iako još nije zavladala oskarovska groznica, s netom završenog Paris Fashion Weeka sigurno će neka haljina zasjati i na crvenom tepihu 26. veljače na dodjeli zlatnih kipića

Zatvorite oči i na trenutak zamislite da ste glumica nominirana za Oscar. Potom otvorite oči i uživajte u galeriji haljina iz bajke s pariškog Haute Couturea proljeće/ljeto 2012. te odlučite u kojim biste kreacijama samouvjereno zakoračili na crveni tepih.

Bi li to bila purpurno-crvena ženstvena haljina jednostavnog kroja Giambattiste Vallija ili kreacija Elieja Saaba sličnoga lepršavog i ženstvenoga kroja, ali znatno nježnije boje breskve. U bajkovitim haljinama Christiana Diora svaka žena postaje diva, a Chanel se poigrao blistavom ponoćnoplavom bojom i jednostavnim krojem uske duge haljine pripijene uz tijelo.

Iz Versacea dolazi prava magija koju potpisuje Donatella Versace – sirena-haljina bez naramenica koja slijedi liniju tijela ističući struk i bokove. Stephane Rolland osmislio je vatrenu bijelo-crvenu kreaciju. Ravnotežu uskom i jednostavnom bijelom gornjem dijelu haljine daje razigran i raskošan crveni donji dio koji djeluje poput vatre.

Valentinova je kreacija prava fantazija, raskošna rapsodija u zlatnom, bogato ukrašenom, gornjem dijelu, Givenchy je oduvijek "in" na crvenom tepihu, a ove godine predlaže jednostavnu eleganciju s pomakom za one avangardnije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije