Zaštita od sunca

Odaberite svoj najbolji kremasti suncobran za uživanje na plaži

camerapress
Camerapress/Guliver
30.06.2012.
u 09:30

Koža koja postupno tamni dulje će ostati preplanula nego koža koja je naglo potamnila - razlog više da umjereno dozirate sunčanje bez opasnog "roštiljanja"

Želite li \"uhvatiti\" lijepu boju na plaži, sunčanje u podne nije poželjno, ne samo zbog opasnosti od opeklina. Naime, sunčane zrake u to doba dana padaju okomito, pa brzo mogu izazvati crvenilo ali ne i preplanulost. Stručnjaci objašnjavaju kako se najbrže i najzdravije može potamnjeti pod utjecajem koso položenih sunčanih zraka.

Na plaži se preporučuje aktivnost, a ne nepokretno ležanje na suncu koje, kažu, nije dobro za krvotok koji utječe i na stvaranje pigmenta u koži. U ljetnim radostima ne zaboravite da od sunca niste zaštićeni ni u hladu, ni kad je oblačno, niti kad ste u vodi. Mokra koža osjetljivija je na sunce i može znatno brže zadobiti sunčane opekline nego suha koža!

Ukratko, zaštita je potrebna uvijek i svugdje, a sunčanim zrakama treba se izlagati postupno i umjereno, osobito ako ste svijetle i osjetljive puti i(li) inače rijetko boravite na suncu. Najbolju zaštitu pružaju visoki faktori (30 i više), no bolja zaštita ne znači i dulja - u pravilu se zaštitna krema treba nanositi svaka dva sata i(li) nakon svakog kupanja i obilnijeg znojenja.

Nova infracrvena tehnologija

Birajte proizvode prilagođene vašem (foto)tipu kože i aktivnostima (primjerice, vodootporni za kupanje), s cjelovitom UVA i UVB zaštitom. Nove generacije preparata štite i od infracrvenih sunčanih zraka. Takvo je umirujuće i hidratantno mlijeko Lancaster Sun Delicate Skin SPF 50 koje se preporučuje ako boravite na jakom suncu i(li) imate osjetljivu i vrlo svijetlu kožu.

Najjača zaštita za najmlađe

Bebe i malu djecu najbolje je ne izlagati jakom suncu, a za sve klince obvezna je visoka zaštita! Mlijeko Rosal Soleval Baby SPF 50 s ekstraktom masline štiti i hrani osjetljivu dječju kožu, baš kao i vodootporni losion Nivea Sun Kids Swim & Play SPF 50 za trenutačnu zaštitu.

Stop iritacijama i alergijama

Takozvanoj netolerantnoj koži koja je iznimno osjetljiva i sklona alergijama potrebna je posebno prilagođena zaštita, maksimalno oslobođena svih štetnih tvari koje bi mogle izazvati iritacije. Lagana krema za lice La Roche-Posay Anthelios XL 50+ pruža visoku zaštitu.

Sunčanje bez štetne kemije

U linijama prirodne kozmetike s ekojamstvom može se naći iznimno blaga zaštita od sunca bez konzervansa, umjetnih boja i mirisa, silikona i druge nepoželjne \"kemije\". Primjerice, mlijeko za sunčanje Lavera Sun Sensitiv Neutral SPF 20 i krema za lice Florame Sun SPF 30.

Matiranje masnog sjaja

Kreme za zaštitu od sunca nerijetko \"zamaste\" lice, osobito ako je koža i prirodno masnija. Pomoći će matirajući proizvodi kao što je Eucerin matirajući fluid za lice SPF 50+. Nemasan preparat brzo se upija i pruža snažnu zaštitu, pa je pogodan i nakon pilinga i laserskih tretmana.

Anti-age zaštita od mrlja i bora

Neumjereno izlaganje suncu bez zaštite oštećuje kožu i potiče stvaranje bora, pa je i na suncu dobrodošao anti-age tretman. Krema za lice Caudalie Soleil Divin SPF 30 sadrži ekstrakte grožđa i vinove loze - snažne antioksidanse koji štite kožu.

Prirodna pomoć za brže \"hvatanje\" boje

U postizanju što ljepše i dugotrajnije preplanulosti pomažu proizvodi za ubrzano tamnjenje. Primjerice, Olival prirodno mlijeko s maslinovim uljem, kakaovim maslacem i aloe verom, koje ne sadrži parabene, mirise, mineralna ulja ni boje. Preporučuje se kao priprema nekoliko dana prije sunčanja, a pri izlaganju suncu ubrzava tamnjenje kože. Ipak, ne zaboravite da vam je i dalje potrebna zaštita od sunca jer proizvodi za ubrzano tamnjenje najčešće imaju vrlo niske zaštitne faktore.

Umirujuća doza svježine

Nakon sunca i kupanja preporučuje se tuširanje kako bi se s kože uklonili ostaci kreme za sunčanje i soli, a potom je najbolje osvježiti i umiriti kožu. Balzam za lice i tijelo Lierac Sunific s uljima kokosa i nevena i blagotvornim mineralima dubinski hidratizira i obnavlja kožu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije