Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte!

Ogrebali ste auto? Uz ova dva kuhinjska sastojka riješite se ogrebotine u trenu!

shutterstock
28.06.2024.
u 06:00

‘Pazite da koristite samo malu količinu proizvoda'.

Korisnik TikToka podijelio je izvrsnu metodu uklanjanja ogrebotina na automobilu pomoću dva uobičajena kućanska predmeta, piše Mirror. U viralnom videu, koji je prikupio preko 12 milijuna pregleda, Victor Dias objašnjava: ‘Kokosovo ulje i bijeli ocat... zatim to pomiješajte. Zatim obrišite područje na kojem imate ogrebotine. Bam... sve je nestalo’.

U nečemu što se čini kao ekstremna demonstracija, Victor namjerno oštećuje svoj crveni Range Rover oštrim nožem i kamenom samo kako bi pokazao svoj trik. Zatim u staklenku ulije otprilike 100 ml bijelog octa, umiješa dvije žlice kokosovog ulja, promiješa i krpom od mikrovlakana nanese na ogrebotine.

 

@victordiastv

How to remove car scratches

♬ som original - Victor Dias

Naime, ocat uzrokuje otapanje boje, a kokosovo ulje popunjava ogrebotine, a otopljena boja se zatim miješa s kokosovim uljem tako da replicira boju. Također, stručnjaci iz LeaseCara sugeriraju da bi i drugi kućanski predmeti mogli poslužiti, uključujući pastu za zube, lak za nokte, kremu za cipele, pa čak i bijeli ocat, što bi moglo biti najisplativije rješenje.

GALERIJA: Mehaničari otkrivaju 5 automobila s kojima nećete prijeći ni 160 tisuća kilometara

1/7

Tvrtkin stručnjak za automobile, Tim Alcock, objašnjava: ‘Ne moraju sve ogrebotine na automobilu popraviti profesionalci jer se mogu lako popraviti s nekim jednostavnim ‘uradi sam’ postupcima. Korištenje laka za nokte ili laštila za cipele izvrstan je način za prikrivanje manjih ogrebotina. Ostale opcije poput paste za zube i boja u spreju genijalni su trikovi za uklanjanje ogrebotina i njihovo nestajanje’. 

VEZANI ČLANCI: 

Međutim, on upozorava: ‘Pazite da koristite samo malu količinu proizvoda, poput laka za nokte i octa, jer bi mogli oštetiti lak ako se koriste prečesto ili u velikim količinama. Koristite male količine odjednom i pazite da ih ne ostavite na boji predugo prije brisanja ili poliranja.  Možda će vam trebati nekoliko pokušaja da potpuno uklonite ogrebotine, ali krajnji rezultat pomoći će vam uštedjeti mnogo novca’.

Ove stvari izvadite iz automobila kad je velika vrućina. Mogu eksplodirati!

Komentara 6

Avatar Blokiran
Blokiran
11:56 28.06.2024.

Hahaha. Auto lakireri u panici, ostat ce bez posla :P

DA
damascus
16:25 28.06.2024.

Glupost, svi metalik lakovi imaju završni sloj boje koji ide na temeljnu boju u koloru a taj zadnji je bezbojan lak. Kako sada doći do donjeg sloga ako treba tretirati po bezbojnom laku. Utopija. To, ako može, ide samo naa stare načine lakirana sa jednim slojem laka.

LE
lector2corrector
00:57 29.06.2024.

isprobano. automobil ne samo da nema ogjebotine, već nema ni kilometražu koju je prije mazanja imao. Hvala vlu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije