Domišljata kuharica izmislila je Nutella tortu koja se napravi u 30 minuta i potrebna su joj samo dva sastojka, piše Daily Mail. Andrea Soranidis na svom blogu The Petite Cook podijelila je magičan i bogat recept. Napisala je: 'Ova torta je gotova za 30 minuta, lagana za napravit te bez glutena.'.
Sve što trebate je pet jaja i 250 grama Nutelle, no možete kao i Andrea napraviti vlastitu Nutellu. Kako bi napravila Nutellu, Andrea pomiješa lješnjake, tamnu čokoladu, organski smeđi šećer, maslinovo ulje i svježe mlijeko.
VEZANI ČLANCI:
Za početak potrebno je zagrijati pećnicu na 175°C kako biste mogli peći tortu čim izmiješate sastojke. Zatim mikserom izmutite jaja dok se ne stvori prozračna i lagana smjesa. Nakon što izmutite jaja, Nutellu otopite u mikrovalnoj na 30 sekundi. Kada se Nutella otopi, lagano dodajte smjesu od jaja trećinu po trećinu te ju umiješajte žlicom, a ne mikserom.
Nakon što dobro promiješate smjesu, ulijte je u kalup za tortu i pecite u pećnici 20 do 25 minuta. Ako volite da vam torta bude više mekana i u središtu bude puna kreme, pecite ju 22 minute. Na kraju ju možete posuti sa šećerom u prahu i spremni ste za posluživanje.
Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega: