Preplavit će ulice

Ove jeseni dominirat će zemljani tonovi, a vraćaju se uzorci koji su bili hit prije 10 godina

STOP SHOP
Foto: Envato Elements
1/6
06.09.2024.
u 08:54

Pred nama je jesen, iz kratkih rukava ulazimo u dugačke, iz japanki u cipele i čizme. Vrijeme je za reviziju odjeće i obuće, ali i obnavljanje ormara. Evo što se nosi ove jeseni i zime…

Godišnji odmori uglavnom su završili, a većina nas se priprema za nove radne pobjede na svojim radnim mjestima ili u školskim i studentskim klupama. Uskoro ćemo krenuti sa sezonskim pospremanjem ormara, sjetno ćemo se nasmiješiti japankama, sandalama, laganoj ljetnoj odjeći i pospremiti ih u udaljene dijelove polica. I evo idealne prilike da osvježimo svoj modni stil i u jesen i zimu uđemo s pokojim novim modnim komadom.

No prije negoli se uputimo u obnovu svojih ormara, dobro je upoznati trendove koji će obilježiti sezonu pred nama. Da vas odmah oraspoložimo, modna je scena ove jeseni i zime vrlo šarolika pa doista i oni s najzahtjevnijim ukusima mogu pronaći nešto za sebe – u igri su boje, na scenu se vraća pletivo, tigrasti i geometrijski uzorci, a u casual stilu i dalje vlada traper. Sve kombinacije dolaze u obzir, a ljubitelji čizama doći će na svoje jer nose se i kaubojke, elegantne visoke čizme, ali i one military stila.


Kaputi i kožne jakne…

Foto: Envato Elements

Oversized kaputi su apsolutni hit ove jeseni. Iako ćete ih pronaći u neutralnim tonovima poput sive, bež i crne, za one hrabre, poznati brendovi pripremili su ih i u jarkim bojama, poput smaragdno zelene ili vatreno crvene. I kožne jakne ostaju klasik, a ove sezone dolaze u različitim stilovima, od klasičnih crnih bajkerskih do modernih varijacija s pojačanim detaljima, poput metalnih patentnih zatvarača ili vezica. Koža je dominantan materijal koji dodaje dozu rock’n’rolla i sofisticiranosti svakom outfit pa je jedan takav komad dobro imati u svome ormaru. Za dame, koje su sklone romantičnim outfitovima, odlična vijest – maxi suknje ponovno stupaju na modnu scenu, i savršene su za slojevite kombinacije. Bilo da su plisirane, A-kroja ili ravne, idealne su za dnevne i večernje kombinacije, a ove se sezone nose u tamnim tonovima, ali i u uzorcima poput kariranog ili cvjetnog printa.

Ako želite naglasiti ženstvenost i unijeti dašak elegancije u svoj modni stil, haljine su ove sezone obavezan modni komad. Često dolaze u midi ili maxi dužinama, s cvjetnim ili geometrijskim printovima, a kombiniraju se s gležnjačama ili čizmama iznad koljena.


Traper, ali i pletivo

Traper je nezaobilazan ove jeseni, bilo da se radi o trapericama širokog kroja, jaknama ili suknjama. U trendu su oversized traperice s visokim strukom, širokim nogavicama ili vintage traper jakne s dodatkom umjetnog krzna. I pleteni komadi, od džempera do haljina, s uzorcima ili u oversized varijantama, idealni su za slojevite kombinacije s trapericama ili suknjama. Pletene haljine popularne su za sve prilike, a dolaze u neutralnim tonovima ili pastelnim bojama.

Foto: Envato Elements

Pleteni prsluk modni je detalj koji se ne smije propustiti, a dolaze u različitim krojevima, od klasičnih do oversized, te su savršeni za casual stil.


Od kaubojki do elegantnih visokih čizmi

Obuća je ogledalo dobrog stila, mnogi će to tvrditi, a ove jeseni i zime gležnjače su apsolutni must-have. U trendu su modeli s debelim potplatama, metalnim detaljima i vezicama – klasične kožne gležnjače u crnoj ili smeđoj boji savršene su za dnevne outfite, dok su one s krokodilskim uzorkom ili u jarkim bojama rezervirane za one najhrabrije.

Foto: Envato Elements

Čizme iznad koljena, elegantne i sofisticirane, dolaze u različitim materijalima poput brušene kože ili antilopa. Popularne su u neutralnim tonovima, ali i u tamnocrvenoj ili maslinasto zelenoj, dodajući notu dramatičnosti svakom outfitu. Ponovno su “in” mokasine, ali ove sezone imaju jedan stilski dodatak – debele potplate ili metalne kopče. Baršunasti materijali i tamne boje, poput bordo i mornarsko plave, za one su koji žele u svojim modnim kombinacijama dašak glamura, dok klasične crne mokasine ulaze u dobar stari evergreen. Kako je boho stil opet u trendu, nezaobilazan detalj su kaubojke u varijantama od antilopa i kože, a kombiniraju se s haljinama i skinny trapericama. Tenisice su must-have, ali obilježavaju povratak 80-ima pa svakako trebaju imati debele potplate i biti u svijetlim bojama. Rezervirane za street style outfite, a inspirirane vojničkim čizmama, nezaobilazan pokazatelj da pratite modne trendove su i visoke čizme na vezanje.


Široki šalovi i ruksaci su “must-have”

Bez modnih detalja, nema autentičnog stila. Ove jeseni i zime nose se široki šalovi u toplim, zemljanim tonovima ili kariranim uzorcima, a pletena kapa je zimski detalj koji se ne smije zaobići. Statement nakit, poput velikih naušnica ili slojevitih ogrlica, dodaju dašak luksuza čak i najjednostavnijim outfitima, a kožni remeni na modnoj kombinaciji moraju biti vidljivi. Ove je sezone sve oversized pa tako i torbe i ruksaci. Torbe preko ramena u jarkim bojama ili s metalnim detaljima odličan su izbor i za večernje izlaske. Ruksaci više nisu samo praktičan dodatak za učenike, već su postali modni statement. Dizajnirani su tako da zadovolje potrebe modernog života – prostrani, ergonomski oblikovani i stilizirani, a dolaze u različitim materijalima, od izdržljivog platna do kože, s dodatnim džepovima za organizaciju, a često sadrže i posebne odjeljke za laptop ili tablet.

Foto: Envato Elements

Boje variraju od klasičnih crnih i tamnoplavih, idealnih za minimalistički stil, do jarkih poput crvene, žute ili čak metalik boja, koje stilu dodaju mladenačku razigranost. Dok će mlađe generacije odabrati uzorke poput kariranih, cvjetnih ili printova, stariji će pronaći one klasičnih modela, u crnim, sivim tonovima, koji outfit daju sofisticiraniju notu.


Bordo, kraljevska plava, karirani i cvjetni uzorci

Ove jeseni naglasak se stavlja na zemljane tonove. Nijanse poput terakote, maslinasto zelene, smeđe i boje karamela temelj su modnih kombinacija, a njima se dodaju tamne nijanse crvene, kraljevsko plava i siva. S druge strane, jarke boje poput senf žute i smaragdno zelene služe da bi pružile kontrast svakom outfitu, posebno u obliku modnih dodataka ili statement komada.

Foto: Envato Elements

Kada je riječ o dezenima, prevladavaju oni inspiriranim prirodom i klasičnim motivima. Karirani uzorak ponovno je “in”, posebno na oversized kaputima, suknjama i šalovima. Ove jeseni cvjetni uzorci dolaze u tamnijim tonovima, s bogatim i dubokim nijansama, animal print ostaje i dalje prisutan, ali u suptilnijim varijantama, poput zmijskog uzorka ili leopard printa u neutralnim tonovima i veliki come back doživljavaju geometrijski uzorci.


Svi modni brandovi na jednome mjestu

Stoga, kada razmišljate o obnavljanju svoga ormara, držite se pravila – od svega pomalo, naglasite svoju osobnost i stvorite vlastiti stil. Mogućnosti su široke jer jesen i zima u igru su uvele mnogo toga što nam se sviđalo unatrag 20-ak godina, a na sceni su ipak ostali i klasici. Osim što ćete vi osvježiti svoj stil, imajte na umu da i vašim klincima za novi školsku godinu treba boost samopouzdanja pa i njima dajte priliku da stvore vlastiti modni statement.

Najlakše je kada sve možete pronaći na jednome mjestu stoga navratite u novootvoreni STOP SHOP u Dugo Selo. Već dobro poznat u mjestima poput Našica, Valpova, Osijeka, Ludbrega, Velike Gorice, Gospića, Daruvara, Vinkovaca, Labina, Pazina, Čakovca, Đakova i Vukovara, 12. rujna 2024. otvara svoja vrata i u Dugom Selu.

Uz bogatu ponudu trgovina, kao što su Znanje, Kretex, ZOOCITY, C&A, Optika Anda, Deichmann, NKD, TEDi, Eurospin, KiK, dm-drogerie markt, Mana Moda, JYSK, Sinsay, Mandis Pharm, VACOM te Caffe bar Teatro, možete brzo i povoljno nabaviti sve – od odjeće i obuće do školskog pribora i kućnih potrepština. Nakon kupovine, opustite se uz kavu i uživajte u obiteljskom druženju. Ne propustite svečano otvorenje i otkrijte sve što STOP SHOP Dugo Selo nudi.

Sadržaj nastao u suradnji sa STOP SHOP-om.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije