Britanska catering tvrtka, Signature Stuff, organizira osoblje koje priprema i poslužuje hranu za kraljevsku obitelj i mnoge druge, slavne obitelji. Njihovi profesionalni kuhari i vrhunski stručnjaci otkrili su za Daily Mail neke trikove kojima se služe kako bi blagdanska večera ispala savršeno.
Savjetuju da prvo krenete s planom što ćete točno pripremati. Drugim riječima, nemojte sve ostaviti za Božić ujutro. Jelovnik osmislite već početkom prosinca, pa polako krenite u kupovinu namirnica kako bi sve prošlo bez stresa. Kolače možete pripremiti nekoliko dana prije same večere.
Tvrde da, ako želite napraviti raskošnu večeru, pripremite male zalogaje. Kanapei su odlična stvar za Božić, a mnogi ih zaboravljaju ili izbjegavaju misleći da nisu dovoljno 'svečani' za ovu priliku. "Preporučujemo pripremu jako puno malih zalogaja koje gosti mogu jesti dok čekaju glavno jelo."
Provjerili smo pridržavaju li se građani i vozači mjere o 40 posto popunjenosti vozila u javnom prijevozu.
Otkrili su i metodu pripreme mesa kako bi ono uvijek ispalo odlično. "Ako pečete puricu, nikako ju nemojte cijelu staviti u pećnicu. Podijelite ju na prsa, batke i ostatak, začinite i tako ispecite - bit će ravnomjerno sočna", tvrde kuhari.
Jako je bitna i dekoracija jer, kako kažu, jelo nije samo ono što jedete već ono što vidite. Savjetuju da uključite maštu i budete kreativni u dekoriranju. "Malo truda će svima podići blagdanski duh i stvoriti ugodnu atmosferu oko stola. Primjerice, možete po stolu razbacati malo božikovine ili božićnih ukrasa."
Ono što je bitno jest da uvijek pripremite veliku količinu priloga i jela za koje znate da ih većina voli. Ne želite se dovesti u neugodnu situaciju da, recimo krumpira, ponestane.
Planirate putovati za božićne praznike? Evo što trebate znati:
biti ce puno posla oko blagdanskog ručka