Antikancerogeno djelovanje

Ovo su još neki razlozi zašto biste trebali piti crnu kavu

zrno kave
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
12.06.2014.
u 07:35

Ljubitelji ovog najpoznatijeg napitka na svijetu sada imaju novi razlog za veselje

Ispijanje kave je za mnoge jutarnji ritual koji se ne propušta.

Poznato je već da kava u umjerenim količinama ima povoljni utjecaj na naše zdravlje, ali ljubitelji ovog najpoznatijeg napitka na svijetu sada imaju novi razlog za veselje. Istraživači su otkrili kakav utjecaj taj napitak ima na našu kožu. Kava sadrži raznovrsne sastojke, kao što su voćne kiseline, masti, alkaloidi, minerali, kalij, magnezij i željezo. Ulje kave bogato je antioksidantima poput linolenske kiseline, a uz to ima i antikancerogeno djelovanje te stimulira imunološki sustav. Zbog antioksidantnog djelovanja kao i protuupalnog djelovanja, usporava starenje kože, a kožu čini elastičnijom te tako briše bore s lica.

Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

Foto: Grgur Žučko/Pixsell

Kava je bogata antioksidansima koji štite našu kožu od slobodnih radikala i potiču prirodnu obranu organizma, piše TOI. Ovaj napitak zaštiti će nas i od UVB zračenja koje može uzrokovati opasnija kožna oboljenja. Istraživanje je pokazalo da kofein štiti i od oštećenja DNK i može imati terapijsko djelovanje na rak kože. Ima ključnu ulogu u zadržavanju hidratacije kože, a potiče i cirkulaciju krvi i pomaže da ostane zdrava i glatka.

>>Kofeinska injekcija? Kavu treba strateški konzumirati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije