Sastojci:
600 g pilećih filea, 150 g mekanog kozjeg sira, 100 g mladog luka, 2 žlice nasjeckanog peršina, 1 žličica narezanog svježeg origana, sol, Crni papar Podravka, 60 ml bijelog vina, 60 ml maslinova ulja, 150 g tikvica, 200 g malih rajčica, 2 češnja češnjaka, 1 Kokošji temeljac za jela Podravka, 300 g tjestenine Tagliatelle
Priprema:
Pileći file razrežite nožem tako da napravite mali džepić, pa ih napunite smjesom od sira, mladog luka (zelenog dijela), 1 žlice peršina i origana. Otvor zatvorite čačkalicom pa meso posolite i popaprite te prelijte vinom i ostavite da se marinira. Bijeli dio mladog luka pirjajte na maslinovu ulju dok malo ne požuti.
Dodajte na štapiće narezane tikvice, na četvrtine narezane male rajčice, češnjak i ostatak nasjeckanog peršina, umiješajte kokošji temeljac i podlijte vodom, pa pirjajte dok povrće ne omekša. Umiješajte kuhanu tjesteninu i sve lagano promiješajte. Piletinu vrlo kratko popecite na tavi ili roštilju, a zatim još zapecite 12 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
Kad je meso gotovo, lagano ga narežite da se ne raspadne i poslužite s tjesteninom i povrćem.
>>Dobar komad poput bifteka cijene i oni kojima meso nije namirnica broj jedan