nemojte griješiti

Planirate ovaj vikend raditi roštilj? Stručnjaci otkrili nekoliko trikova s kojima će savršeno ispasti!

Pixabay/Ilustracija
30.04.2022.
u 17:00

Ugrijte bilo koje meso ili povrće, koje ćete prvo peći na sobnoj temperaturi kako bi se ravnomjerno ispekli.

Sutra je Praznik rada, kada je mnogima u planovima roštiljanje i uživanje na otvorenom. U duhu proslave početka sezone roštiljanja, donosimo vam najbolje trikove  kako da vam roštilj uvijek ispadne savršen.

Uvijek temperirajte ono što kuhate
Ugrijte bilo koje meso ili povrće, koje ćete prvo peći na sobnoj temperaturi kako bi se ravnomjerno ispekli.

Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gdje će napraviti 'čuda';

1/5

Ostavite ga da odmori
Pustite da meso s roštilja odstoji osam do 10 minuta prije rezanja kako bi se sokovi imali vremena za preraspodjelu. To je tako da kad režete meso, sokovi neće iscuriti iz njega, već ostati u sredini.

Koristite drvo i drveni ugljen
Najbolje je koristiti meskit drveni ugljen za jaku toplinu, a bijeli hrast za okus. Isprobajte različita drva kako biste pronašli okus koji vam se najviše sviđa, kao što je drvo jabuke, drvo trešnje ili šećerni javor.

Obavezno kuhajte na neizravnoj vatri
Ako koristite drveni ugljen ili drvnu sječku, gurnite većinu njih u stranu nakon što ih zagrijete kako biste stvorili neizravnu toplinsku zonu. Možda će potrajati malo duže za kuhanje, ali dobit ćete sjajan okus roštilja, a ova tehnika će također spriječiti pregoreno meso.

Nemojte žuriti s roštiljanjem
Možda biste voljeli brzo skuhati sve meso, ali ako imate manju vatru koju možete održavati nekoliko sati, možete ispeći ukusan roštilj koji će se moći jesti dulje vremena tijekom dana, piše Real Simple.

Cijelo vrijeme pogrešno ribate sir: Ovaj trik olakšat će cijeli posao!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije