'Mlijeko ili šećer?' To je ono što uvijek čujete kada naručite običnu kavu. Neki ljudi stavljaju oboje, neki jedno, drugi niti jedno. Postoji još jedan iznenađujući dodatak koji možete staviti u vašu kavu kako bi joj upotpunili okus. A, ako ste u svom omiljenom restoranu koji poslužuje doručak, to je odmah pored paketića šećera i malenog metalnog vrča s vrhnjem - radi se o soli, prenosi Simply Recipes.
Soljenje kave možda zvuči čudno, ali doista može podići okus vaše jutarnje šalice. Ovo je prije nekoliko godina podijelio autor kuharice i molekularni biolog Nick Sharma za Food52.
VEZANI ČLANCI:
Sol može smanjiti osjećaj gorčine u hrani. Zbog toga se gorko povrće poput radiča ili brokule u receptima često spaja sa slanim sastojcima poput parmezana ili pancete. Što se tiče znanosti, naravno da postoji više od toga.
Kada dodate prstohvat soli u šalicu kave, to zaokružuje njen okus. Kava više nije toliko gorka i ispunjava vam cijela usta posebnim okusom. Ako odlučite isprobat ovaj trik, stavite samo prstohvat morske soli u vašu kavu. Nemojte koristiti jodiranu kuhinjsku sol.
Želite pozitivno utjecati na klimatske promjene? Pijte manje kave, kaže studija: