Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predivni i unikatni

Ponovno se vraćaju u modu: Evo gdje i po kojoj cijeni možete kupiti heklane tabletiće

shutterstock
07.05.2024.
u 10:30

Osim tabletića, heklanjem se mogu dobiti i prekrasni stolnjaci, prekrivači pa i odjevni komadi.

Nekada je bilo sasvim normalno vidjeti heklane tabletiće na svim površinama u kući, ali danas to je vrlo rijetka pojava. Naše su bake bilo prave majstorice u njihovoj izradi, ali ta vještina pomalo izumire. Ipak, pojavom Baby Lasagne i njegovog kostima opet je porastao interes sa ovim, već pomalo zaboravljeni, detaljem. 

Naravno, osim tabletića, heklanjem se mogu dobiti i prekrasni stolnjaci, prekrivači pa i odjevni komadi. Za izradu heklanih tabletića koristi se heklica i tanka pređa ili konac. Postupak heklanja sastoji se od niza jednostavnih petlji koje se povezuju kako bi se formirao željeni oblik. Uz malo vještine i strpljenja, moguće je stvoriti različite obrasce, uključujući cvjetove, geometrijske oblike ili čak složene uzorke. 

VEZANI ČLANCI: 

No, kako danas rijetko tko još hekla, gdje uopće i po kojoj cijeni kupiti heklane tabletiće? Najviše ih se može pronaći na Njuškalu i raznim stranicama koje preprodaju rabljene stvari. Mogu se čak i pronaći neke žene koje se i dalje bave ovom vještinom te se oglašavaju putem Facebooka. 

A, kako se kreću cijene? Uglavnom od 5 do 70 eura, ovisno o veličini, tehnici, boji i dizajnu. Ali, ne bi bilo ni čudno da i njihove cijene nakon današnjeg nastupa ‘eksplodiraju. No, u tom slučaju imate i još jednu opciju - naučite samostalno koristiti ovu predivnu tehniku!

VEZANI ČLANCI: 

Ako nemate nekoga tko bi vas mogao naučiti, postoje i tečajevi heklanje poput onih koji drže: Svijet pletenja, O’pleti by Adriana Meglaj ili Pletenje.net. Također, na Facebooku postoje i grupe u kojima možete zatražiti savjet i smjernice ako ste početnik. Najveće su: HEKLANJE, radovi i šeme (što oko vidi, ruka stvori); Pletenje,strikanje i heklanje te Šeme za heklanje i gotovi radovi.

Baby Lasagna otkrio svoje rituale prije izlaska na pozornicu:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije