bila je nesigurna

Posijedila je s 9 godina: ‘Zafrkavali su me da izgledam kao baka, ali ja sada obožavam svoju kosu!’

Instagram/@zo.mio
22.03.2023.
u 16:30

Do 21. godine njezina je sijeda kosa narasla do ramena pa je morala odrezati preostalu tamnu kosu ispod, tako da je bila 100% sijeda

Zoë Miolla (25) kaže da je do svoje 12. godine bila 10% sijeda. Osjećala se nesigurno zbog svoje jedinstvene boje kose i htjela se "uklopiti" nakon što su je zadirkivali i nazivali "bakom", piše Daily Star

Ove namirnice pospješuju rast kose. Uvrstite ih u svoj jelovnik!

1/11

Kako kaže, bojala je kosu sljedećih šest godina uz pomoć svoje mame, ali je odlučila odustati od bojenja s 18 godina nakon što je krenula na umjetnički fakultet. Do 21. godine njezina je sijeda kosa narasla do ramena pa je morala odrezati preostalu tamnu kosu ispod, tako da je bila 100% sijeda.

Sada voli svoj jedinstveni izgled i šali se s dečkom, Mattom Griffinom (32), da su oni "vatra i led" jer on ima vatreno crvenu kosu.

- Sada ne mogu biti ponosnija na svoju kosu. Nisam to uvijek prihvaćala i nisam imala samopouzdanja u vezi s tim. Sada je to moja osobina koja me definira. Sada to volim, no drugi često misle da mi je frizura lažna i obojena - kaže Zoë

Zoëin tata, Ralph Miolla (52), prvi je put primijetio sijedu vlas na njoj kada je imala devet godina. 

- Jako se dobro sjećam tog trenutka. Moj tata je pronašao sijedu vlas i izbezumio se. Pitao se što se to događa sa mnom. On je prve sijede dobio s 12 godina, a moja baka Annie Hogan, svoju prvu je pronašla s 14 godina. Moj otac me uvijek podsjećao na to koliko je lijepa naša sijeda kosa. On je potpuno osijedio u svojim ranim 20-ima - ispričala je.

Iako sada voli svoju kosu, prije je zbog nje bila jako nesigurna. U tinejdžerskim godinama borila s negativnim komentarima drugih ljudi.

- To je bila moja velika nesigurnost u srednjoj školi. Kad sam bila mlađa samo sam se htjela uklopiti. Sijede su bile koncentrirane na vrhu moje glave. Svi su me nazivali bakom ili bi me pitali što mi se događa... Bilo je to prilično jedinstveno u to vrijeme. Nisam bila poput ostalih. Bila sam mala prištava sijeda djevojka, i to nije bilo baš najslađe - rekla je.

Zoë je tada počela bojiti kosu. No nakon nekog vremena je odlučila prigrliti svoje prirodne vlasi, iz znatiželje, kako tvrdi.

- Krenula sam u umjetničku školu pa je svaka boja kose bila prihvaćena. Bila sam 50% sijeda dok sam bila na fakultetu. Nakon šest mjeseci moje su šiške bile posve sijede. Malo sam se igrala sa sijedima. Također sam bojila korijen u zabavne boje. Do 21. sijeda mi je narasla do ramena tako da sam mogla obojeni dio ošišati. Nisam se odmah naviknula na potpuno sijedu kosu. I dalje je to bio šok - objasnila je, te dodala da je sada 90% sijeda. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by zoë miolla (@zo.mio)

Svjesna je da većini ljudi izgleda 'čudno' jer nisu navikli na mladu osobu s toliko sijedih. Svog dečka Matta upoznala je na zabavi za Noć vještica, pa je on isprva mislio da njezina boja kose nije prava.

- Jednostavno je mislio da je to tako iz zabave. Ali sada voli moju sijedu kosu i ponosan je na moje samopouzdanje. On cijeni nekoga tko se ističe - kaže.

Ona sada svoju kosu smatra svojom najboljom osobinom. Kosu ne pere više od jednom tjedno, ali zato ne štedi na proizvodima; brine se da bude zdrava, koristeći kreme za kosu, tretmane i ulja. Želi da izgleda što bolje i zdravije. Nada da će dijeljenjem svog iskustva sa sijedom kosom nadahnuti druge da prihvate svoju prirodnu kosu i izgled.

- Želim pokazati svijetu da možete prigrliti prirodnu ljepotu. Sijeda kosa nije nešto strašno. Sijeda kosa pokazuje mudrost - zaključila je. 

Djevojka s neobično velikim očima: "Zovu me 'Gollum' i 'Rango', ali meni se sviđa kako izgledam"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije