Britanski kuhar Robbie Bell koji je glavni chef u popularnom restoranu u Melbourneu u Australiji otkrio je najlakši i najbrži način kako izvaditi male krhotine ljuske od jaja ako vam upadnu u bjelanjak tijekom razbijanja ili odvajanja bjelanjaka od žumanjaka.
“Ovo je sjajan mali savjet. Najbolji način uklanjanja ljuske jajeta iz bjelanjaka jest korištenje polovice ljuske koju ste upravo razbili. Uspijeva svaki put”, rekao je u svom TikTok videu kojeg je prenio Daily Mail.
@robbiebell8 This is great little tip. ##foodhack ##chefstips
♬ original sound - 🔪 Robbie Bell 🥘
U videu, koji je pregledan više od 30 tisuća puta, Bell jednom polovicom ljuske izvadi komadić ljuske koji mu je upao u bjelanjak. Sve što napravi je ljusku umoči u bjelanjak te uhvati komadić koji po njemu pliva.
Mnogi su ostali oduševljeni njegovim jednostavnim trikom, ali i priznali kako im nikada nije palo na pamet koristiti ljusku. “Zakasnio si 20 godina. Zašto mi to netko nije rekao ranije?”, pitao se jedan korisnik, dok je jedna korisnica rekla. “Uvijek sam samo s prstima vadila te komadiće.”
Originalan koncept zdravih obroka sjajan je novitet na hrvatskom gastro tržištu: