Novo istraživanje

Pušenje narušava zdravlje i onih koji nisu u blizini pušača

Pušenje
Anto Magzan
10.02.2010.
u 08:00

Stručnjaci su otkrili kako se dim cigarete uvlači u odjeću, kosu, automobile čak i nakon zračenja prostorije, a to može biti opasno za djecu koja ustima i rukama dotiču razne površine

Samo zato što niste pušač i izbjegavate dim cigareta ne znači da ne spadate u rizičnu skupinu, pokazuje to novo američko istraživanje.

Zna se da je udisanje dima dok netko puši štetno za zdravlje, a sada je i znanstveno dokazano koliko je taj dim opasan za pasivne pušače.

Rezultati istraživanja dokazuju kako nije dovoljno samo izbjegavati prostoriju u kojoj se puši ili u kojoj se pušilo kako bismo zaštitili sebe i svoje zdravlje.

Preporuka stručnjaka je i da se riješite starih tepiha, zastora i drugih predmeta koji su bili izloženi dimu cigarete.

Ključne riječi

Komentara 12

DH
dalibor.hren
09:51 10.02.2010.

Zahvaljujući podobnima i \"sposobnima\" pušimo svi. Nadam se da će se od nas razboljeti i svi susjedi

DU
Deleted user
20:30 10.02.2010.

poznato je također da u dimu cigarete (potvrđeno od najvećih stručnjaka) znaju boraviti zli duhovi koji se paljenjem cigarete oslobađaju te ulaze u tijelo čovijeka. time se ugrožava i nepušače jer duh može uči i u njih te se na taj način opsjedaju ljudi protiv njihove volje...

DA
dabssa
09:03 10.02.2010.

glavno da smo mi opet zemlja pusaca. Jeb*** vas cigarete da vas jeb***!! Nigdje nemozes doci a da te netko ne truje. Sta je sa pravima nepusaca? Boli me patka ako neko pusi, ali bilo bi pravo sve restorane, kafice........ pregraditi i odvojiti za pusace i nepusace. Po ljeti se jos da izdrzati ali po zimi je nemoguce. Fuj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?