PROMO

Qatar Airways nastavlja širenje u Kini uvodeći letove za Hangzhou

Qatar Airways
Foto: Qatar Airways
1/2
PR
Autor
PR članak
14.11.2013.
u 08:00

Četiri izravna leta tjedno u glavni grad pokrajine Zhejiang, Sedmo odredište u Kini – letovi počinju 20. prosinca

Zrakoplovna kompanija Qatar Airways najavila je da uvodi letove za Hangzhou, Kina, od 20. prosinca 2013. Izravni letovi iz Dohe u Hangzhou, glavni grad pokrajine Zhejiang, polazit će četiri puta tjedno.
„Ove godine obilježavamo 10 godina letova u Kinu“, rekao je Akbar Al Baker, direktor Qatar Airwaysa. „Uz svoju novu, sedmu liniju za Kinu povećat ćemo povezanost za poslovne i turističke korisnike koji lete iz Azije, Bliskog istoka i zemalja GCC-a. Samo dva mjeseca nakon uvođenja leta za Chengdu, dodatkom linije za Hangzhou svojim smo putnicima ponudili još više opcija za letove u Kinu.”

Na liniji Doha – Hangzhou naši će putnici letjeti vrhunskim zrakoplovom Airbus A330 sa 260 sjedala, od kojih je 24 u poslovnom razredu, a 236 u ekonomskom. Zrakoplov ima TV ekrane na pozadini sjedala koji putnicima pružaju sustav zabave sljedeće generacije s mogućnošću odabira između više od 800 audio i video opcija.

Qatar Airways uveo je letove za Kinu 2003. godine uvođenjem izravnih letova za Šangaj, a u proteklom je desetljeću proširio ponudu dodajući svojim odredištima Peking, Guangzhou, Hong Kong, Chongqing i Chengdu.

Hangzhou, četvrto najveće metropolitsko područje u Kini, poznato je po svojoj bogatoj povijesti i pitoresknom krajoliku. Taj je grad jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Kini, a zovu ga i „Raj na zemlji“, „Dom svile“ i „Prijestolnica čaja“. Najvažnije turističke zanimljivosti u Hangzhouu sljedeće su:

  • Zapadno jezero – Ovo slatkovodno jezero već je stoljećima atrakcija za posjetitelje. Golem turistički park nudi oko 40 prirodnih i/ili povijesnih zanimljivosti s više od 30 kulturno-povijesnih zanimljivosti koje se nalaze u blizini jezera.
  • Hram Linying – Njegova povijest seže više od 1600 godina unatrag, a sastoji se od devet zgrada, osamnaest paviljona, sedamdeset sedam palača i dvorana s više od tisuću tristo soba u kojima je smješteno oko tri tisuće redovnika.
  • Nacionalni muzej svile – Ovaj je muzej jedan od najvećih muzeja svile na svijetu. U njemu možete vidjeti tragove više od 5000 godina razvoja svile u Kini. Među izlošcima se nalaze proizvodi od svile koji potječu iz neolitika pa sve do današnjeg doba te pružaju uvid u dugačak razvoj povijesti svile.
  • Nacionalni park i vlažno područje Xixi – Ovo je jedino vlažno područje koje spaja gradsko, poljoprivredno i kulturno vlažno područje. Bijele drvene kuće s tamnim ukrasima u tradicionalnom kineskom stilu zrače harmonijom i savršeno se uklapaju među prekrasno drveće.
  • Wuzhen – Wuzhen je tipičan grad na vodi čije kuće stoje na obali rijeke, gdje možete vidjeti nizak most, potok koji teče i seoske kuće. Wuzhen još živi, a svakodnevica se u njemu odvija na isti način kao i posljednjih tisuću godina. Poznat je kao posljednji grad na vodi u Kini. Qatar Airways počet će s letovima za Hangzhou (HGH) prema navedenom rasporedu od 20. prosinca 2013. Letovi će se odvijati utorkom, srijedom, petkom i nedjeljom.

Utorak, srijeda, petak i nedjelja
QR868 – polazak: DOH 02:30, dolazak – HGH 15:40

Utorak, srijeda, petak i nedjelja
QR869 – polazak: HGH 23:00, dolazak – DOH 04:30+1
Qatar Airways ostvario je brz rast u samo 16 godina poslovanja, a trenutačno ima modernu flotu od 127 zrakoplova koja leti u 133 ključna poslovna i turistička odredišta diljem Europe, Bliskog istoka, Afrike, azijskog Pacifika i sjeverne i južne Amerike.
Godine 2013. Qatar Airways pokrenuo je deset odredišta – Kasim (Saudijska Arabija), Najaf (Irak), Phnom Penh (Kambodža), Chicago (SAD), Salalah (Oman), Basra (Irak), Sulejmanija (Irak), Chengdu (Kina), Addis Abeba (Etiopija), Ta’if (Saudijska Arabija) i, najnovije, Međunarodna zračna luka Clark Manila (Filipini).
Tijekom sljedećih nekoliko tjedana i mjeseci, mreža će nastaviti rasti uz Sharjah i Dubai
World Central u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (1. ožujka 2014.), Philadelphiju u SAD-u (2. travnja 2014.) i Miami, SAD (10. lipnja 2014.).  

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?