S hladnijim vremenom stigla nam je i sezona juha, gulaša i variva, a mi imamo recept za jednu pravu jesensku juhu od bundeve. Priprema je vrlo jednostavna, a u okusu će uživati svi – od onih najmlađih do najstarijih.
Sastojci:
- 700 g bundeve
- 1 veći krumpir
- 3 mrkve
- 1 veća glavica crvenog luka
- 2 češnja češnjaka
- 500 ml pilećeg temeljca
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- Začini: sol, papar, češnjak u prahu, muškatni oraščić, đumbir
- Po želji, kockice prepečenog kruha: možete ih kupiti ili napraviti tako što ćete narezati kruh na kockice i propržiti na maslinovom ulju sa malo soli i začina po želji
VEZANI ČLANCI:
Priprema:
Na ulju prodinstati crveni luk, zatim dodati mrkvu i češnjak te sve zajedno dinstati.
Dodati krumpir narezan na kockice pa bundevu, također narezanu na kockice i promiješati.
Zatim preliti sa 500 ml temeljca (njega ćete napraviti tako što ćete u 500 ml kipuće vode ubaciti jednu kocku za juhu). Potrebno je da tekućina pokriva malo manje od vrha povrća.
Zatim pustiti da zakipi, smanjiti temperaturu i kuhati jedno pola sata, dok povrće ne omekša.
Začiniti po ukusu, i sve izblendati štapnim mikserom uz dodatak vrhnja za kuhanje. Prilikom posluživanja na vrh stavite prepečeni kruh.
Jednostavan trik kako brzo i lako dobiti savršeno tanko narezane komade luka: