Ako volite miris i okus kokosa, ovi raspucanci bit će pravi hit na vašem blagdanskom stolu. Jednostavni za pripremu, a s nevjerojatnim rezultatom – ovi mali, mekani kolačići s hrskavom koricom i neodoljivom kokosovom aromom savršeni su za svaku priliku. Uz nekoliko osnovnih sastojaka i malo truda, stvorit ćete slasticu koja će vas oduševiti na prvi zalogaj! Recept je s food bloga @mrvicesastola. Uživajte!
Sastojci:
Za tijesto:
- 220 g glatkog brašna
- 110 g kokosovog brašna
- 100 g šećera
- 2 jaja
- 90 g ulja
- 30 g mlijeka
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- Prstohvat soli
Za valjanje:
- 5 žlica kristalnog šećera
- 5 žlica šećera u prahu
Priprema: U velikoj zdjeli pomiješajte glatko brašno, kokosovo brašno, kristalni šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo. Dodajte prstohvat soli. Zatim umiješajte jaja, ulje i mlijeko te sve dobro promiješajte dok ne dobijete glatku i kompaktnu smjesu. Ako vam tijesto djeluje previše ljepljivo, dodajte žlicu brašna ili kokosovog brašna. Od tijesta otkidajte komadiće od otprilike 10-12 g. Oblikujte ih u male kuglice rukama. Svaku kuglicu prvo uvaljajte u kristalni šećer, a zatim u šećer u prahu kako biste dobili onaj prepoznatljivi raspucani izgled. Kuglice posložite na lim obložen papirom za pečenje, pazeći da ostavite razmak između njih. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 15 minuta. Keksići trebaju ostati svijetli, a izvana lagano hrskavi.