Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac!

RECEPT DANA Zasladite si vikend uz čokoladnu tortu bez jaja

shutterstock
13.01.2024.
u 07:25

Ovaj čokoladni kolač bez jaja sprema se brzo, u samo jednoj zdjeli. Poslužite ovu nježnu jednoslojnu tortu s omiljenim preljevom, voćnim umakom ili šećerom u prahu za lagani, ali dekadentni desert.

Gosti su vam nenajavljeno došli i vi nemate što poslužili? Ili ste u potrazi za nekim brzim, a finim receptom s kojim ćete zasladiti vikend pre sobom? Ova čokoladna torta bez jaja priprema se u samo jednoj zdjeli, a možete je poslužiti s čime god poželite. Ovaj čokoladni kolač bez jaja ima vrlo jednostavan popis sastojaka prenosi My Baking Addiction.

Sastojci: 

  • 1½ šalice brašna
  • 1 šalica šećera
  • 3 žlice nezaslađenog kakaa u prahu
  • 1 žličica sode bikarbone
  • ½ žličice soli
  • 1 žličica vanilije
  • 1 žlica bijelog octa
  • 6 žlica otopljenog maslaca ili masti
  • 1 šalica tople vode

VEZANI ČLANCI: 

Upute za pripremu:

1. Zagrijte pećnicu na 350 stupnjeva. Namastite i pobrašnite kalup za tortu. Staviti na stranu.

2. U velikoj zdjeli prosijte zajedno brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i sol. Dodajte vaniliju, ocat, otopljeni maslac i toplu vodu; miješajte dok se ne sjedini.

3. Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za torte. Pecite 30-35 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.

VEZANI ČLANCI:

4. Ostavite da se ohladi prije nego što je okrenete iz kalupa za tortu. Potpuno ohladite prije glazure ili pospite šećerom u prahu prije posluživanja.

Ovu čokoladnu tortu možete jesti samo takvu jednostavnu ili joj dodati vaše omiljeno voće, šećer u prahu, čokoladnu glazuru ili šlag. Čuvajte svoju čokoladnu tortu bez jaja pokrivenu na sobnoj temperaturi do 3 dana. Kolač možete i zamrznuti za kasnije. Dobro ga zamotajte u sloj plastične folije, a zatim u sloj čvrste folije. Zamrznite do mjesec dana.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije